Η χαρτοβιομηχανία ΜΕΛ υπέγραψε σύμβαση με την «Ηρων»

Η χαρτοβιομηχανία ΜΕΛ υπέγραψε σύμβαση με την «Ηρων»

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κινητικότητα καταγράφεται και στην υψηλή τάση με την οποία είναι συνδεδεμένες μεγάλες ενεργοβόρες βιομηχανίες. Χθες, η «Ηρων» (όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ) ανακοίνωσε στρατηγική συνεργασία με τη ΜΕΛ (Μακεδονική Εταιρεία Χάρτου), η οποία δεν περιορίζεται μόνο στη σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας αλλά επεκτείνεται και στον τομέα της εξοικονόμησης, της ηλεκτροκίνησης και των «πράσινων πιστοποιητικών». Ειδικότερα, η στρατηγική συνεργασία των δύο εταιρειών αφορά:

1. Στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας των εγκαταστάσεων και των γραμμών παραγωγής της βιομηχανίας ΜΕΛ, η οποία βρίσκεται στο επιχειρηματικό πάρκο Θεσσαλονίκης ΕΠΠΑΘΕ (22ο χλμ. της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Εδεσσας). Με την ανταγωνιστική τιμή προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας που προσφέρει η «Ηρων» στη ΜΕΛ, η βιομηχανία επιτυγχάνει σημαντικό περιορισμό στο ενεργειακό της κόστος.

2. Στην εξοικονόμηση ενέργειας, με την «Ηρων» και τη ΜΕΛ να συμφωνούν σε συγκεκριμένες προτάσεις και λύσεις που θα οδηγήσουν τη βιομηχανία σε υψηλότερες επιδόσεις στην ενεργειακή αποδοτικότητα.

3. Στην ηλεκτροκίνηση, όπου η «Ηρων» μέσω των ειδικά σχεδιασμένων εμπορικών του προγραμμάτων, παρέχει εξαιρετικά συμφέρουσες λύσεις για τη φόρτιση των ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων της ΜΕΛ.

4. Στη χορήγηση «πράσινου πιστοποιητικού», με το οποίο η «Ηρων» θα βεβαιώνει ότι μέρος ή/και το σύνολο της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος της ΜΕΛ παράχθηκε από συγκεκριμένες μονάδες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Το παρεχόμενο πακέτο προϊόντων και υπηρεσιών της εταιρείας «Ηρων» προς τη ΜΕΛ, όπως αναφέρει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωσή της, συνιστά «πρότυπο λύσεων απέναντι στο υψηλό ενεργειακό κόστος, το οποίο αποτελεί το μεγάλο πρόβλημα των ελληνικών βιομηχανιών, δεδομένου ότι επιτρέπει στις εξωστρεφείς επιχειρήσεις να σταθούν στον διεθνή ανταγωνισμό από πλεονεκτικότερη θέση, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας».

Η χαρτοβιομηχανία MEΛ είναι ο δεύτερος πελάτης υψηλής τάσης που φεύγει από τη ΔΕΗ. Είχαν προηγηθεί τα ΕΛΠΕ που υπέγραψαν σύμβαση με την Elpedison και η τσιμεντοβιομηχανία AΓΕΤ Ηρακλής που υπέγραψε σύμβαση προμήθειας με την Protergia. Σε συζητήσεις με τη ΔΕΗ για τις νέες συμβάσεις βρίσκονται η «Αλουμίνιον», η «Βιοχάλκο» και ο «Τιτάνας» με συνολική κατανάλωση ετησίως περί τις 4.450 γιγαβατώρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή