JP Morgan – Citigroup: Ενθουσίασαν τα αποτελέσματα γ’ τριμήνου

JP Morgan – Citigroup: Ενθουσίασαν τα αποτελέσματα γ’ τριμήνου

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καλύτερα του αναμενομένου αποδείχθηκαν τα οικονομικά μεγέθη των JP Morgan και Citigroup για το γ’ τρίμηνο του 2020, παρά το αντίξοο περιβάλλον και τις δυσμενείς συνθήκες ελέω κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, η JP Morgan παρουσίασε καθαρά έσοδα 9,443 δισ. δολαρίων ή 2,92 δολαρίων ανά μετοχή, έναντι κερδών 9,080 δισ. δολαρίων ή 2,68 δολαρίων ανά μετοχή το αντίστοιχο διάστημα του 2019. Τα έσοδα, αντίθετα, μειώθηκαν στα 29,931 δισ. δολάρια από 30,014 δισ. δολάρια πέρυσι.

Τα παραπάνω μεγέθη είναι εμφανώς καλύτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν καθαρά έσοδα 2,23 δολαριων ανά μετοχή και έσοδα 28,215 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μάλιστα, τα εύρωστα οικονομικά στοιχεία εν πολλοίς οφείλονται στην αύξηση των τραπεζικών προμηθειών κατά 9%, με αποτέλεσμα να εκτιναχθούν στα 2,2 δισ. ευρώ. Παράλληλα, τα χρηματιστηριακά έσοδα ενισχύθηκαν κατά 30% και ανήλθαν στα 6,6 δισ. δολάρια. 

Εξίσου αισιοδοξα ήταν και τα στοιχεία του γ’ τριμήνου για τη Citigroup, η οποία -παρά την πανδημία του κορωνοϊού- είδε τα αποτελέσματα να είναι καλύτερα των αρχικών εκτιμήσεων.

Ειδικότερα, τα καθαρά έσοδα υποχώρησαν στα 3,2 δισ. δολάρια ή στο 1,40 δολάριο ανά μετοχή έναντι 4,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή 2,07 δολαρίων ανά μετοχή πέρυσι. Τα συνολικά έσοδα δε, συρρικνώθηκαν κατά 7% και ανήλθαν σε 17,30 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, οι αναλυτές της FactSet ανέμεναν καθαρά έσοδα 0,91 δολαρίου ανά μετοχή και συνολικά έσοδα 17,21 δισ. δολαρίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μετοχές των δύο αμερικανικών τραπεζών έχουν χάσει από τις αρχές του έτους άνω του 27% και του 42%, αντίστοιχα, της συνολικής τους αξίας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή