ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e-Εκπαίδευση: Ο νέος «ελκυστικός» κλάδος της παγκόσμιας οικονομίας

e-Εκπαίδευση: Ο νέος «ελκυστικός» κλάδος της παγκόσμιας οικονομίας

Να επενδύσει περίπου 215 εκατομμύρια δολάρια στη νορβηγική start-up Kahoot, η οποία ειδικεύεται στην e-εκπαίδευση, αποφάσισε η SoftBank, σε μια απόφαση που συνδέεται άρρηκτα με την πανδημία του κορωνοϊού. Ο ιός άλλωστε, έχει στρέψει ολοένα και περισσότερους στη διαδικτυακή εκπαίδευση, καθώς σχολεία και πανεπιστήμια κρατούν κλειστές τις αίθουσες, υπό τον φόβο της διασποράς της Covid-19.

Αποτέλεσμα είναι να διαφαίνεται μια κλιμακούμενη ζήτηση για τη λεγόμενη «edtech», δηλαδή την εκπαιδευτική τεχνολογία. Πρόκειται για μια τεχνολογία, η οποία δραστηριοποιείται στην κατασκευή λογισμικών για τηλε-μαθήματα και τηλεκπαίδευση.

Η Kahoot ιδρύθηκε το 2012 ως μια άσημη εταιρεία παροχής εκπαιδευτικών υπηρεσιών. Οι νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί παγκοσμίως, ελέω της Covid-19, έχουν επιφέρει σημαντική αύξηση της ζήτησης, καθώς τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και οι εκπαιδευτικοί οργανισμοί στρέφονται μαζικά στο e-μάθημα.

«Έχουμε συγκεντρώσει πάνω από 8.000 νέους μετόχους» παραδέχεται ο Έιλερτ Χανόα, διευθύνων σύμβουλος της νορβηγικής start-up, η οποία έχει ήδη προ-ενταχθεί στο Χρηματιστήριο του Όσλο. Μάλιστα, έως τις αρχές του 2021, αναμένεται να εγγραφεί πλήρως στην χρηματιστηριακή αγορά, προσδοκώντας στην προσέλκυση νέων κεφαλαίων.

Όμως, η SoftBank δεν είναι η πρώτη μεγάλη εταιρεία, η οποία στρέφεται στον συγκεκριμένο καινοτόμο τομέα. Είχε προηγηθεί η επένδυση της Microsoft, ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων, στη βρετανική start-up Kano, η οποία φαίνεται ότι προλείανε τον δρόμο προς έναν νέο, κερδοφόρο κλάδο, αυτόν της «edtech».

Με πληροφορίες από CNBC