e-Εκπαίδευση: Ο νέος «ελκυστικός» κλάδος της παγκόσμιας οικονομίας

e-Εκπαίδευση: Ο νέος «ελκυστικός» κλάδος της παγκόσμιας οικονομίας

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να επενδύσει περίπου 215 εκατομμύρια δολάρια στη νορβηγική start-up Kahoot, η οποία ειδικεύεται στην e-εκπαίδευση, αποφάσισε η SoftBank, σε μια απόφαση που συνδέεται άρρηκτα με την πανδημία του κορωνοϊού. Ο ιός άλλωστε, έχει στρέψει ολοένα και περισσότερους στη διαδικτυακή εκπαίδευση, καθώς σχολεία και πανεπιστήμια κρατούν κλειστές τις αίθουσες, υπό τον φόβο της διασποράς της Covid-19.

Αποτέλεσμα είναι να διαφαίνεται μια κλιμακούμενη ζήτηση για τη λεγόμενη «edtech», δηλαδή την εκπαιδευτική τεχνολογία. Πρόκειται για μια τεχνολογία, η οποία δραστηριοποιείται στην κατασκευή λογισμικών για τηλε-μαθήματα και τηλεκπαίδευση.

Η Kahoot ιδρύθηκε το 2012 ως μια άσημη εταιρεία παροχής εκπαιδευτικών υπηρεσιών. Οι νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί παγκοσμίως, ελέω της Covid-19, έχουν επιφέρει σημαντική αύξηση της ζήτησης, καθώς τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και οι εκπαιδευτικοί οργανισμοί στρέφονται μαζικά στο e-μάθημα.

«Έχουμε συγκεντρώσει πάνω από 8.000 νέους μετόχους» παραδέχεται ο Έιλερτ Χανόα, διευθύνων σύμβουλος της νορβηγικής start-up, η οποία έχει ήδη προ-ενταχθεί στο Χρηματιστήριο του Όσλο. Μάλιστα, έως τις αρχές του 2021, αναμένεται να εγγραφεί πλήρως στην χρηματιστηριακή αγορά, προσδοκώντας στην προσέλκυση νέων κεφαλαίων.

Όμως, η SoftBank δεν είναι η πρώτη μεγάλη εταιρεία, η οποία στρέφεται στον συγκεκριμένο καινοτόμο τομέα. Είχε προηγηθεί η επένδυση της Microsoft, ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων, στη βρετανική start-up Kano, η οποία φαίνεται ότι προλείανε τον δρόμο προς έναν νέο, κερδοφόρο κλάδο, αυτόν της «edtech».

Με πληροφορίες από CNBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή