Το κρούσματα αυξάνονται, οι διεθνείς αγορές πέφτουν

Το κρούσματα αυξάνονται, οι διεθνείς αγορές πέφτουν

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές με τους επενδυτές να έχουν στρέψει την προσοχή τους στην έξαρση της πανδημίας στην Ευρώπη.
Ενδεικτικά, χθες, η Γαλλία ανακοίνωσε σχεδόν 13.000 νέα κρούσματα μέσα σε μόλις 24 ώρες, η Ιταλία 5.901 νέα κρούσματα και η Ολλανδία πάνω από 7.000 κρούσματα. Και ενώ η πανδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται, δύο εταιρείες χθες ανακοίνωσαν ότι σταματούν προσωρινά τις κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Στο μεταξύ, απότομα κατέβασε ταχύτητα η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης τον Αύγουστο, όπως και αναμενόταν, κυρίως λόγω της βουτιάς στην παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών, η οποία ωστόσο αντισταθμίστηκε σε κάποιο βαθμό από τη μεγαλύτερη παραγωγή διαρκών καταναλωτικών αγαθών.

Οπως μεταδίδει το Reuters, η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία ενημέρωσε ότι η βιομηχανική παραγωγή στις 19 χώρες που μοιράζονται το ευρώ αυξήθηκε κατά 0,7% σε μηνιαία βάση τον Αύγουστο, ενώ βυθίστηκε 7,2% σε ετήσια βάση. Ηταν σε ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Στις ευρωαγορές ο δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,09% στις 370 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 0,58% στις 5.935 μονάδες, ο DAX 30 κινήθηκε υψηλότερα 0,07% στις 13.028 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 0,12% στις 4.941 μονάδες.

Στη Wall Street οι βασικοί δείκτες κατέγραφαν αργά χθες το βράδυ μικρή άνοδο, με τα εταιρικά αποτελέσματα και τις διαπραγματεύσεις για ένα νέο πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης να παραμένουν στο επίκεντρο.

Ο Dow Jones ενισχυόταν 0,28% στις 28.761 μονάδες, ο Nasdaq 0,59% υψηλότερα στις 11.934 μονάδες, ενώ ο S&P 500 0,43% στις 3.526 μονάδες. 

«Οι αγορές ελπίζουν τώρα σε μια ομαλή εκλογική αναμέτρηση, ένα μεγάλο πακέτο τόνωσης, το τέλος της πανδημίας και την επιστροφή της οικονομίας στα επίπεδα του 2019 την επόμενη χρονιά», δήλωσε ο CIO της Commonwealth Financial Network στο CNBC.
Αλμα 94% στα τριμηνιαία κέρδη της ανακοίνωσε η Goldman Sachs, καθώς αναζωπυρώθηκαν τα ντιλ και η δύναμή της από τις δραστηριότητες trading. Tα καθαρά κέρδη της τράπεζας ανήλθαν σε 3,5 δισ. δολάρια το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου, από $1,8 δισ. έναν χρόνο πριν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή