ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα θέρμανσης και για φυσικό αέριο προωθεί το ΥΠΟΙΚ

epidoma-thermansis-kai-gia-fysiko-aerio-proothei-to-ypoik-561117907

Βελτιώσεις στο ισχύον καθεστώς χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης προανήγγειλε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Οι ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα και σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων θα προβλέπεται η χορήγηση επιδόματος θέρμανσης σε όσους χρησιμοποιούν φυσικό αέριο για να καλύπτουν τις ανάγκες θέρμανσής τους κατά τη χειμερινή περίοδο.

Το προωθούμενο μέτρο βασίζεται στο σκεπτικό ότι όλο και περισσότερα νοικοκυριά χρησιμοποιούν φυσικό αέριο για τη θέρμανσή τους τα οποία ανάλογα με τα εισοδήμά τους έχουν ανάγκη στήριξης. Επίσης, μεγάλο μέρος των καταναλωτών προμηθεύτηκε πετρέλαιο όταν είχαν μειωθεί σημαντικά οι τιμές την περασμένη άνοιξη.

Πάντως κατά τις ίδιες πληροφορίες δεν αναμένεται να αλλάξουν τα εισοδηματικά και άλλα κριτήρια που προβλέπονται για την καταβολή του επιδόματος.

Υπενθυμίζεται πως στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2021 που έχει κατατεθεί στη Βουλή προβλέπεται κονδύλι 84 εκατ. ευρώ για το επίδομα θέρμανσης.