Οι πρώτες πιστώσεις του γ΄ γύρου της επιστρεπτέας

Οι πρώτες πιστώσεις του γ΄ γύρου της επιστρεπτέας

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πιστώθηκε χθες στους τραπεζικούς λογαριασμούς των πρώτων 42.783 δικαιούχων του τρίτου κύκλου της επιστρεπτέας προκαταβολής ποσό 253,8 εκατ. ευρώ.

Οι επιχειρήσεις που έχουν οριστικοποιήσει, μέχρι στιγμής, την αίτηση χορήγησης της ενίσχυσης, μέσω της πλατφόρμας myBusiness Support, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, ανέρχονται σε 61.636. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία οριστικής υποβολής αιτήσεων λήγει τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020.

Η επόμενη πίστωση των ποσών του γ΄ κύκλου της επιστρεπτέας προκαταβολής θα πραγματοποιηθεί την προσεχή εβδομάδα, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών. Σημειώνεται ότι η διαθέσιμη χρηματοδότηση για τον τρίτο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής είναι 1,5 δισ. ευρώ.

Προϋπόθεση για να ενταχθούν οι επιχειρήσεις είναι να διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό εργαζομένων που είχαν την 1η Αυγούστου ώς το τέλος του χρόνου. Δικαιούχοι είναι ακόμη και επιχειρήσεις χωρίς εργαζομένους και ταμειακή μηχανή, εφόσον ανήκουν σε πληττόμενο ΚΑΔ. Τουριστικές και εποχικές επιχειρήσεις χωρίς ταμειακή μηχανή που δεν απασχολούσαν κανέναν εργαζόμενο με σύμβαση εργασίας την 1η Σεπτεμβρίου ανήκουν στον κύκλο των δικαιούχων, όπως επίσης και ατομικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους του πολιτισμού, του αθλητισμού, των μεταφορών, των συνεδρίων και εκθέσεων, καθώς και σε άλλους κλάδους που πλήττονται από την πανδημία. Επίσης, δικαιούχοι είναι και επιχειρήσεις που απασχολούσαν πάνω από 1.000 άτομα την 1η Αυγούστου 2020. Κριτήριο για τον υπολογισμό της ενίσχυσης είναι η απώλεια τζίρου στο εξάμηνο Μαρτίου – Αυγούστου.

Η σχετική απόφαση προβλέπει ελάχιστο ποσό στήριξης 2.000 ευρώ για επιχειρήσεις που δεν απασχολούσαν εργαζομένους με σχέση εξαρτημένης εργασίας την 1η Αυγούστου, 4.000 ευρώ για δικαιούχους με 1-5 εργαζομένους, 8.000 ευρώ για 6-20 εργαζομένους, 15.000 ευρώ για 21-50 εργαζομένους και 30.000 ευρώ για επιχειρήσεις με πάνω από 50 εργαζομένους την 1η Αυγούστου 2020.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή