ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προσφορά για την μονάδα χάλυβα περιμένει η Thyssenkrupp

Προσφορά για την μονάδα χάλυβα περιμένει η Thyssenkrupp

Σε ράλι επιδίδονται οι μετοχές της Thyssenkrupp καθώς ο γερμανός κολοσσός αναμένεται να λάβει προσφορά εξαγοράς για την ιστορική μονάδα χάλυβα στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσής του. 

Σύμφωνα με το Bloomberg, που επικαλείται πηγές με γνώση της υπόθεσης, η Liberty Steel αναμένεται να καταθέσει προσφορά για την μονάδα μέσα στην ημέρα. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η Thyssenkrupp θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με άλλους ενδιαφερόμενους για ορισμένα τμήματα της μονάδας. 

Η γερμανική εταιρεία αναζητεί αγοραστές ή στρατηγικούς εταίρους για τη μονάδα χάλυβα, καθώς παλεύει να διασφαλίσει την επιβίωσή της. Έχει ήδη συμφωνήσει να πουλήσει τη μονάδα ανελκυστήρων προκειμένου να κερδίσει χρόνο για την ευρύτερη αναδιοργάνωσή της, αλλά οι συνεχιζόμενες ζημίες της έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση των ταμειακών διαθεσίμων.

Μία πώληση ολόκληρης της μονάδας χάλυβα θα σηματοδοτούσε τέλος εποχής για την Thyssenkrupp που είχε ουσιαστικά οικοδομήσει τις δραστηριότητές της γύρω από τον χάλυβα από τον 19ο αιώνα. Η εταιρεία είχε προσπαθήσει να ενώσει τις δυνάμεις της με την Tata Europe, αλλά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπλόκαρε τη σχεδιαζόμενη κοινοπραξία το 2019.