«Πρωταθλήτρια» στον αποπληθωρισμό η Ελλάδα

«Πρωταθλήτρια» στον αποπληθωρισμό η Ελλάδα

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμη πιο βαθιά σε επίπεδα κάτω του μηδενός βρέθηκε τον Σεπτέμβριο ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη, με τις τιμές καταναλωτή να υποχωρούν σε χαμηλά τετραετίας, γεγονός που οφείλεται κυρίως στην απότομη πτώση των ενεργειακών τιμών. Σε αποπληθωρισμό και η Ελλάδα, καταγράφοντας μάλιστα το χαμηλότερο ποσοστό μεταξύ των χωρών-μελών της Ζώνης του Ευρώ και πτώση -2,3% στις τιμές καταναλωτή.

Στην Ευρωζώνη, ο πληθωρισμός υποχώρησε στο -0,3% τον Σεπτέμβριο, από -0,2% του Αυγούστου και έναντι 0,8% τον Σεπτέμβριο του 2019, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat. Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι ρυθμοί αύξησης των τιμών καταναλωτή επιβραδύνθηκαν στο 0,3% τον Σεπτέμβριο, από 0,4% του Αυγούστου και έναντι 1,2% ένα χρόνο πριν.

Τα χαμηλότερα ποσοστά πληθωρισμού μεταξύ των χωρών-μελών καταγράφονται στην Ελλάδα(-2,3%), Κύπρο(-1,9%) και Εσθονία(-1,3%). Τα υψηλότερα ποσοστά σημειώνοντι σε Πολωνία(3,8%), Ουγγαρία(3,4%) και Τσεχία(3,3%).

Σε σύγκριση με τον Αύγουστο, ο πληθωρισμός υποχώρησε σε 13 χώρες-μέλη, παρέμεινε σταθερός σε επτά και αυξήθηκε σε επτά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή