ΗΠΑ: Σε υψηλό έξι μηνών το καταναλωτικό κλίμα

ΗΠΑ: Σε υψηλό έξι μηνών το καταναλωτικό κλίμα

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μικρή βελτίωση εμφάνισε το καταναλωτικό κλίμα στις ΗΠΑ, καθώς οι πολίτες προσβλέπουν σε άμεση ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας από την υγειονομική κρίση του κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης αυξήθηκε στις 81,2 μονάδες τον Οκτώβριο από 80,4 μονάδες τον Σεπτέμβριο. Μάλιστα, πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο, όταν και πρωτοξεκίνησε η πανδημία της Covid-19 στις ΗΠΑ.

Όσον αφορά τους επιμέρους κλάδους, ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών υποχώρησε στις 84,9 μονάδες από 87,8 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, δείγμα της ανησυχίας των Αμερικανών για τη διαρκή αύξηση των κρουσμάτων.

Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, ο δείκτης προσδοκιών για τους επόμενους έξι μήνες, σημείωσε βελτίωση στις 78,5 μονάδες από 75,6 μονάδες τον Σεπτέμβριο, χάρη στις αυξημένες προσδοκίες.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι αναλυτές θεωρούν ότι η περαιτέρω ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, η οποία στο β’ τρίμηνο βούλιαξε σε επίπεδα ρεκόρ, εξαρτάται εν πολλοίς από το μέγεθος της εξάπλωσης του ιού, καθώς και από την έγκριση ή μη ενός δεύτερου πακέτου δημοσιονομικής στήριξης.

Με πληροφορίες από MarketWatch

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή