Λαγκάρντ: Η Ευρωζώνη έχει ανάγκη από ένα μόνιμο δημοσιονομικό εργαλείο

Λαγκάρντ: Η Ευρωζώνη έχει ανάγκη από ένα μόνιμο δημοσιονομικό εργαλείο

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καμπανάκι προς τις Βρυξέλλες από τη Φρανκφούρτη. Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, προειδοποίησε να μην υπάρξει καθυστέρηση στην διανομή των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης των 750 δισ. ευρώ, ενώ επανέλαβε ότι οι ηγέτες της Ευρωζώνης θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός μόνιμου δημοσιονομικού εργαλείο. 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην γαλλική εφημερίδα Le Monde η κ. Λαγκάρντ θύμισε ότι στόχος της Κομισιόν είναι να εκταμιεύσει τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης στις αρχές του 2021, υπογραμμίζοντας ότι το χρονοδιάγραμμα αυτό θα πρέπει να τηρηθεί. «Χρειαζόμαστε επίσης ταχεία πρόοδο στο πολιτικό μέτωπο, ειδικά στην υιοθέτηση μέτρων από τα εθνικά κοινοβούλια» σημείωσε και προειδοποίησε ότι σε διαφορετική περίπτωση τα κεφάλαια αυτά κινδυνεύουν να χαθούν στον «διοικητικό λαβύρινθο».

Επιπλέον τόνισε πως «είναι καθοριστικής σημασίας το δημοσιονομικό δίχτυ ασφαλείας που άπλωσαν οι κυβερνήσεις κατά την κρίση να μην αποσυρθεί πρόωρα» και επανέλαβε την πρότασή της για έναν μόνιμο δημοσιονομικό μηχανισμό στήριξης και έναν ενιαίο προϋπολογισμό για την Ευρωζώνη. 

Επανέλαβε τέλος ότι η ΕΚΤ είναι έτοιμη να προσφέρει όση στήριξη χρειαστεί στην οικονομία. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή