ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παπουτσάνης: Άλμα 236% στα κέρδη 9μήνου χάρη στα απολυμαντικά

Παπουτσάνης: Άλμα 236% στα κέρδη 9μήνου χάρη στα απολυμαντικά

Εκρηκτική βελτίωση εμφάνισαν τα οικονομικά μεγέθη της Παπουτσάνης ΑΒΕΕ, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού παρείχε σημαντική ώθηση στον κλάδο των απολυμαντικών προϊόντων και των βιοκτόνων.

Πιο συγκεκριμένα, κατά το εννεάμηνο του 2020 (Ιανουάριος-Σεπτέμβριος), ο κύκλος εργασιών διευρύνθηκε κατά 38% και ανήλθε στα 30,8 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, τα αποτελέσματα EBITDA (προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) εκτινάχθηκαν κατά 135% και διαμορφώθηκαν στα 6,3 εκατομμύρια ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 27% των συνολικών εσόδων προήλθε από πωλήσεις προϊόντων σε Ελλάδα και εξωτερικό, το 9% από πωλήσεις προς την ξενοδοχειακή αγορά και, το 49% από παραγωγές προϊόντων για τρίτους και το 15% από βιομηχανικές πωλήσεις σαπωνομαζών.

Στο πλαίσιο αυτό, τα κέρδη προ φόρων ενισχύθηκαν κατά 243% και ανήλθαν στα 4,6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η καθαρή κερδοφορία έφθασε στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ, καταγράφοντας εντυπωσιακό άλμα 236%.

«Η είσοδός μας στην παραγωγή απολυμαντικών και βιοκτόνων προϊόντων συνέβαλλε στην αντιμετώπιση των απωλειών που προέκυψαν από το ξενοδοχειακό κομμάτι» σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μενέλαος Τασόπουλος, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία του και για το δ’ τρίμηνο του 2020. Άλλωστε, όπως σημείωσε με νόημα, «η στρατηγική ανάπτυξης που υιοθετήσαμε και η οποία βασίζεται σε διαφορετικούς τομείς δραστηριότητας αποδείχτηκε επιτυχημένη».