Και 8η εξαγορά από την ισπανική Iberdrola μέσα σε λίγους μήνες

Και 8η εξαγορά από την ισπανική Iberdrola μέσα σε λίγους μήνες

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συμφωνία για την εξαγορά της PNM Resources έναντι 4,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατέληξε η Iberdrola SA, η οποία έχει αναδειχθεί σε σημαντικό «παίχτη» της ενεργειακής αγοράς των ΗΠΑ.

Μάλιστα, πρόκειται για την όγδοη εξαγορά της ισπανικής εταιρείας από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού, ενώ μόλις τον Σεπτέμβριο προέβη στην απορρόφηση της Infigen Energy στην Αυστραλία.

Στόχος της εταιρείας είναι να αποκτήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΕΠ), ενόσω η παγκόσμια αγορά ενέργειας μετεξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς, υιοθετώντας έναν πιο «πράσινο» χαρακτήρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η PNM παρέχει ηλεκτρική ενέργεια σε περίπου 790.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις στο Τέξας και το Νέο Μεξικό, παράγοντας 2,8 gigawatts. Τα έσοδα από τις ΑΠΕ δε, αυξήθηκαν κατά 52% στο α’ εννεάμηνο του 2020.

Η εξαγορά της από την Iberdrola θα σηματοδοτήσει την επέκταση της ισπανικής εταιρείας σε συνολικά έξι πολιτείες των ΗΠΑ (Νέα Υόρκη, Κονέκτικατ, Μέιν, Μασαχουσέτη, Νέο Μεξικό και Τέξας).

Άλλωστε, η δυναμική της ενεργειακής εταιρείας αντικατοπτρίζεται και στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου της Μαδρίτης, με τη μετοχή της Iberdrola να είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε επίπεδο κεφαλαιοποίησης.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή