Τεχνολογικοί κολοσσοί μονιμοποιούν την τηλεργασία

Τεχνολογικοί κολοσσοί μονιμοποιούν την τηλεργασία

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 2022 φαίνεται πως είναι ο πιθανότερος χρόνος επιστροφής των εργαζομένων στα γραφεία τους, καθώς επιχειρηματικοί κολοσσοί σχεδιάζουν να επιτρέψουν στο προσωπικό τους να συνεχίσει την τηλεργασία τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους. Αυτό ισχύει τουλάχιστον για την Amazon που, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του CNN, σκοπεύει να επιτρέψει στους υπαλλήλους της να συνεχίσουν την τηλεργασία έως τα μέσα του επόμενου έτους. Μέχρι στιγμής η Amazon επιτρέπει σε όσους υπαλλήλους της το επιθυμούν να προσέλθουν στα γραφεία τους για να εργαστούν και δηλώνει πως έχει επενδύσει σημαντικούς πόρους για να αλλάξει τη δομή του χώρου των γραφείων προκειμένου να καταστεί δυνατή η τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των υπαλλήλων. Παράλληλα, η εταιρεία αναφέρει ότι απολυμαίνει σχολαστικά τα γραφεία, διευκολύνει τη θερμομέτρηση των υπαλλήλων, ενώ τους προσφέρει μάσκες και απολυμαντικά χεριών.

Σε σχετική ανακοίνωσή της τονίζει πως εξακολουθεί «να θέτει σε προτεραιότητα την υγεία των υπαλλήλων και να ακολουθεί πιστά τις οδηγίες των Αρχών». Πολλές από τις μεγάλες επιχειρήσεις των ΗΠΑ, με προεξάρχουσες τις εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, όπως η Google, σκοπεύουν να κάνουν το ίδιο παρατείνοντας την τηλεργασία τουλάχιστον έως τα μέσα του 2021. Η Facebook σκοπεύει να επιτρέψει την τηλεργασία μέχρι τον Ιούλιο του επόμενου έτους και στη συνέχεια θα δέχεται τις αιτήσεις των ενδιαφερόμενων υπαλλήλων της να μονιμοποιήσουν την εργασία από το σπίτι. Ο ιδρυτής της, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, προβλέπει πως τουλάχιστον το 50% των 48.000 υπαλλήλων της θα εργάζεται από απόσταση έως το 2030.

Εξάλλου, η Microsoft και η Twitter σκοπεύουν να διατηρήσουν τη δυνατότητα τηλεργασίας σε μόνιμη βάση και ανεξάρτητα από την εξέλιξη της πανδημίας. Η Twitter έχει εκφράσει την πρόθεση να εναποθέσει πλήρως στην κρίση των υπαλλήλων της το αν θα εξακολουθήσουν να εργάζονται από το σπίτι τους ή θα επιστρέψουν στον χώρο εργασίας. Η Microsoft έχει εκφράσει την πρόθεση να τους επιτρέψει να συνεχίσουν την τηλεργασία για περίπου το 50% της εργάσιμης εβδομάδας, ακόμη και όταν θα αρχίσουν να επιστρέφουν όλοι στον χώρο εργασίας. Εχει, δε, επιτρέψει στα διευθυντικά στελέχη της να εγκρίνουν την παγίωση της τηλεργασίας σε όσους υπαλλήλους το επιθυμούν. Το 2022 είναι, άλλωστε, για πολλούς η χρονική στιγμή που μπορεί να επιστρέψει στην κανονικότητα και η παγκόσμια οικονομία. Σχετική δημοσκόπηση μεταξύ οικονομολόγων, που διεξήγαγε η εταιρεία FiveThirtyEight από τις 9 έως τις 12 Οκτωβρίου σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Booth του Σικάγου, φέρει την πλειονότητα των οικονομολόγων να δίνουν πιθανότητα τουλάχιστον 66% ότι η οικονομία δεν θα επιστρέψει στην κανονικότητα πριν από το 2022.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή