ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πολλαπλές τοποθεσίες για τα data centers αξιολογεί η Microsoft

Πολλαπλές τοποθεσίες για τα data centers αξιολογεί η Microsoft

Σε ανακοινώσεις αναφορικά με τις επιμέρους λεπτομέρειες της επένδυσης της στην Ελλάδα αναμένεται να προβεί το επόμενο διάστημα η Microsoft Ελλάς. Η αμερικανική πολυεθνική ολοκληρώνει αυτή την περίοδο την αξιολόγηση των ακινήτων που έχει επιλέξει για την ανάπτυξη των data centers. 

Kύκλοι της Microsoft με τους οποίους επικοινώνησε η «Κ» απέφυγαν να επιβεβαιώσουν αλλά και να διαψεύσουν την επιλογή του Λαυρίου, το οποίο αναφέρθηκε από τον δήμαρχο της περιοχής σε συνέδριο ακινήτων. Καλά πληροφορημένες πηγές πάντως σημειώνουν στην «Κ» πως ο δήμος Λαυρίου είναι ένας από αυτούς που πράγματι προσεγγίστηκαν στο πλαίσιο της αξιολόγησης πολλών διαφορετικών επιλογών. 

Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς ανέφερε ότι η εγκατάσταση των data centers του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού θα γίνει σε έκταση 100 στρεμμάτων του πρώην εργοστασίου της κλωστοϋφαντουργίας “Αιγαίον”, της οικογένειας Καρέλλα. Πρόκειται για ένα ακίνητο ιδιοκτησίας της Euroterra ΑΕ Ακινήτων, η οποία ανήκει στον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς. Σύμφωνα με τον κ. Λουκά ρόλο στην επιλογή του Λαυρίου διαδραμάτισε η εγγύτητα με το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών και η χαμηλή σεισμικότητα. 

Να θυμίσουμε ότι θα γίνουν τρία διαφορετικά data centers όχι απαραίτητα στο ίδιο μέρος. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα και αφορά στην εγκατάσταση στη χώρα μας ενός σημαντικού μέρους της νέας τεχνολογικής υποδομής της εταιρείας που σχετίζεται μεταξύ άλλων και με τις δραστηριότητες cloud services. Η προστιθέμενη αξία της αναμένεται να αγγίξει το 1 δισ. ευρώ.