Σε χαμηλό κορωνοϊού οι νέες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ

Σε χαμηλό κορωνοϊού οι νέες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική μείωση εμφάνισαν οι νέες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ, σε μια ένδειξη βελτίωσης των συνθηκών στην αμερικανική αγορά εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα, για την εβδομάδα 11 έως 17 Οκτωβρίου οι νέες αιτήσεις ανέλθαν σε 787.000 έναντι 842.000 την εβδομάδα 4 έως 10 Οκτωβρίου.

Μάλιστα, η παραπάνω επίδοση είναι η καλύτερη από το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης, αλλά και σαφώς χαμηλότερη σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι περίμεναν αύξηση των αιτήσεων στις 860.000.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Μάρτιο, εν μέσω της κορύφωσης του α’ κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού, οι νές αιτήσεις είχαν εκτιναχθεί ακόμη και σε 6,867 εκατομμύρια σε εβδομαδιαίο επίπεδο.

Η κυβέρνηση αποφάσισε αμέσως να διοχετεύσει περισσότερα από 3 τρισεκατομμύρια δολάρια, με στόχο την στήριξη της καταρρέουσας αμερικανικής οικονομίας.

Αυτή τη στιγμή, Λευκός Οίκος και Κογκρέσο βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για ένα δεύτερο πακέτο δημοσιονομικής βοήθειας, προκειμένου να παρασχεθούν οι κατάλληλες βοήθειες στην πορεία ανάκαμψης.

Με πληροφορίες από CNBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή