Οριακές απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές

Οριακές απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tέταρτη ημέρα πτώσης αποδείχθηκε η χθεσινή για τους δείκτες σχεδόν όλων των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, αν και στο τέλος της συνεδρίασης έκλεισαν με μικρότερες από τις αρχικές τους απώλειες. Αντιθέτως, ανοδικά κινούνταν πριν από το κλείσιμο οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, χάρη στις προσδοκίες περί πρόσθετου προγράμματος στήριξης της οικονομίας των ΗΠΑ.

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ παρουσίασε νέα δέσμη μέτρων δισεκατομμυρίων στερλινών για την ενίσχυση των πληττόμενων από την πανδημία επιχειρήσεων. Αυτό βοήθησε τον FTSE 100 στο Λονδίνο να κλείσει με άνοδο 0,16%, ενώ όλοι οι υπόλοιποι δείκτες στη Γηραιά Ηπειρο σημείωσαν πτώση. Αρχής γενομένης από τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600, που ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση με απώλειες 0,14%, ενώ αρχικά είχε κάμψη 1,2%. Στη Φρανκφούρτη με πτώση 0,12% έκλεισε ο DAX, με 0,05% ο CAC 40 στο Παρίσι και ο FTSE MIB στο Μιλάνο, ενώ κατά 0,22% υποχώρησε ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη.

«Οι ανακοινώσεις του Βρετανού υπουργού Οικονομικών δείχνουν ότι υπάρχει η ελπίδα και άλλες χώρες να συνεχίσουν να παρέχουν αρωγή, ώστε να αποτρέψουν τη διάλυση της οικονομίας τους», τόνισε ο αναλυτής αγορών Τζόσουα Μαχόνι του ψηφιακού χρηματιστηριακού οίκου IG. Ο κλάδος ταξιδίων, ελεύθερου χρόνου και ευεξίας, ο οποίος έχει δεχθεί το βαρύτερο κτύπημα λόγω ιού, είχε άνοδο 1,6%, με τον τόνο να δίνουν επιχειρήσεις όπως η Trainline με δραστηριότητα στα τρένα, η στοιχηματική GVC Holdings, καθώς και η IAG, η μητρική της αεροπορικής British Airways. Στη Φρανκφούρτη η πτώση του DAX συνδέεται με έρευνα που φανερώνει ότι ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος στη Γερμανία υποχώρησε.

Δεδομένου ότι τα κρούσματα στη Γηραιά Ηπειρο αυξάνονται, τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στη συνεδρίαση της ΕΚΤ την προσεχή εβδομάδα. Η Ισπανία είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που ξεπερνάει το 1 εκατομμύριο κρούσματα. Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οι δείκτες στη Γουόλ Στριτ μετακινούνταν μεταξύ κερδών και απωλειών υπό την επίδραση των συζητήσεων που διεξάγονται στην Ουάσιγκτον σχετικά με επιπλέον μέτρα οικονομικής ενίσχυσης προ των εκλογών. Ο Dow Jones και ο S&P 500, πριν από το κλείσιμο αργά χθες, εμφάνιζαν άνοδο 0,38% και 0,33%, αντιστοίχως. Τέλος, το ευρώ υποχώρησε προς το δολάριο 0,3%, στο 1,1822 δολάριο.     

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή