Γαλλία: Στα δύο δισ. το κόστος των περιοριστικών μέτρων στην οικονομία

Γαλλία: Στα δύο δισ. το κόστος των περιοριστικών μέτρων στην οικονομία

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίπου δύο δισεκατομμύρια ευρώ θα στοιχίσουν στην γαλλική οικονομία τα περιοριστικά μέτρα στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρυνό Λε Μερ.

Ο Γάλλος υπουργός εκτίμησε ότι το τέταρτο τρίμηνο θα έχει αρνητικές επιδόσεις, ενώ εξέφρασε την ελπίδα για ισχυρή ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας το 2021.

Το Παρίσι ανακοίνωσε την επέκταση του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε μεγάλο μέρος της χώρας με στόχο την αναχαίτιση του δεύτερου κύματος του κορωνοϊού. Στο πλαίσιο αυτό, τα δύο τρίτα του πληθυσμού της χώρας θα πρέπει να μένουν στα σπίτια τους από τις 21.00 το βράδυ έως τις 06.00 το πρωί. Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από αύριο Σάββατο και θα έχει διάρκεια έξι εβδομάδες.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ χαρακτήρισε την κατάσταση «πολύ σοβαρή» και προειδοποίησε πως «οι εβδομάδες που έρχονται θα είναι δύσκολες». Χθες ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων ανήλθε σε 41.622, αριθμός που συνιστά αρνητικό ρεκόρ για τη χώρα.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή