Αύξηση- ρεκόρ στις πωλήσεις λιανικής της Βρετανίας

Αύξηση- ρεκόρ στις πωλήσεις λιανικής της Βρετανίας

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πωλήσεις λιανικής στη Βρετανία κινήθηκαν τον Σεπτέμβριο σε υψηλότερα των προσδοκιών επίπεδα, καταγράφοντας αύξηση για πέμπτο διαδοχικό μήνα, αλλά και υπερβαίνοντας σημαντικά τα προ πανδημίας επίπεδα. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα κατεγράφη αύξηση 1,5% σε μηνιαία βάση και 4,7% σε ετήσια βάση τον Σεπτέμβριο, ενώ συνολικά το τρίμηνο Ιουλίου- Σεπτεμβρίου ο όγκος πωλήσεων λιανικής παρουσίασε αύξηση- ρεκόρ της τάξης του 17,4% σε τριμηνιαία και 5,5% σε ετήσια βάση. 

Η ισχυρή ζήτηση από τα νοικοκυριά είναι ο βασικός μοχλός ανάκαμψης της βρετανικής οικονομίας από το αρχικό σοκ του lockdown, που είχε οδηγήσει το ΑΕΠ της σε συρρίκνωση άνω του 20% το δεύτερο τρίμηνο. Ωστόσο μερίδα αναλυτών εκφράζει φόβους ότι τα νέα περιοριστικά μέτρα θα καταφέρουν εκ νέου σοβαρό πλήγμα στην καταναλωτική εμπιστοσύνη, ανακόπτοντας έτσι και τη δυναμική της οικονομίας. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή