ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορωνοϊός: Βαρύ το πλήγμα για τα ξενοδοχεία της Ισπανίας

Κορωνοϊός: Βαρύ το πλήγμα για τα ξενοδοχεία της Ισπανίας

Βαθαίνει η «πληγή» που άνοιξε η πανδημία του κορωνοϊού στα ισπανικά ξενοδοχεία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η στατιστική υπηρεσία της χώρας, παρά το «ξεμούδιασμα» της τουριστικής δραστηριότητας μετά την άρση των περιορισμών τον Ιούνιο, οι συνολικές κρατήσεις στα ξενοδοχεία μειώθηκαν κατά 71% στη διάρκεια του εννεάμηνου, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Κατά την ίδια πηγή, ο αριθμός των διανυκτερεύσεων στα ισπανικά ξενοδοχεία υποχώρησε κατά 78% τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2019. Τα στοιχεία αυτά δείχνουν επιδείνωση της κατάστασης σε σχέση με τον Αύγουστο, οπότε είχε καταγραφεί ετήσια μείωση 64%.

Παρά την ελαφρά αύξηση της δραστηριότητας μετά την εμφάνιση της Ισπανίας από το αυστηρό κλείδωμα του κορωναϊού τον Ιούνιο, οι συνολικές κρατήσεις ξενοδοχείων τους πρώτους εννέα μήνες του έτους έχουν μειωθεί κατά 71% από την ίδια περίοδο ένα χρόνο νωρίτερα, ανέφερε η ΙΝΕ. Τα υψηλότερα ποσοστά πληροτήτων τον Σεπτέμβριο καταγράφηκαν στις βόρειες περιοχές της Κανταβρίας και της Αστούριας (37% και 35% αντίστοιχα).

Ο τουρισμός, κλάδος που αντιπροσωπεύει περίπου το 12% του ισπανικού ΑΕΠ έχει δεχθεί βαρύ πλήγμα από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που εφαρμόστηκαν παγκοσμίως με στόχο την αναχαίτιση της πανδημίας.

Με πληροφορίες από Reuters