Στερεύει ο χρόνος για διάσωση της Folli Follie

Στερεύει ο χρόνος για διάσωση της Folli Follie

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ασφυκτικά είναι τα χρονικά περιθώρια που διαθέτει η Folli Follie προκειμένου να επιτύχει συμφωνία με τους ομολογιούχους, με το εγχείρημα να καταγράφει σημαντική καθυστέρηση, την οποία η διοίκηση της εταιρείας αποδίδει στην πολυπλοκότητά του. Χθες, στο περιθώριο εκδήλωσης για τη χορηγική συνεργασία του πολυκαταστήματος Factory Outlet με την ΚΑΕ Ολυμπιακός, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Folli Follie Γιώργος Σάμιος διαβεβαίωσε εκ νέου ότι η οριστικοποίηση της συμφωνίας με τους ομολογιούχους αποτελεί υπόθεση ημερών.

Ωστόσο, η κλεψύδρα αδειάζει, δεδομένου ότι στις 6 Δεκεμβρίου εκπνέει η προθεσμία που έχει λάβει η εταιρεία από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών για την εξασφάλιση προσωρινής προστασίας από τους πιστωτές της βάσει του άρθρου 106α. Εάν έως τότε δεν καταφέρει να καταλήξει σε συμφωνία με τους ομολογιούχους, η εταιρεία θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη λήψη μέτρων ατομικής και συλλογικής αναγκαστικής εκτέλεσης (π.χ. κατάσχεση), γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει στην πτώχευσή της. Για το δυσμενές αυτό σενάριο, όμως, η Folli Follie διαθέτει εναλλακτικό σχέδιο, το οποίο δεν αποκάλυψε ο κ. Σάμιος κατά τη χθεσινή συνάντηση με τους δημοσιογράφους.

«Η 6η Δεκεμβρίου αποτελεί ημερομηνία-ορόσημο, επειδή εκπνέει η προστασία από τους πιστωτές. Για να αποφύγουμε τον κίνδυνο οριστικά και αμετάκλητα, θα πρέπει να προχωρήσουμε στην κατάθεση της συμφωνίας εξυγίανσης βάσει των άρθρων 106β και δ του πτωχευτικού δικαίου», ανέφερε χθες. Απαραίτητη προϋπόθεση, βέβαια, για την κατάθεση της συμφωνίας εξυγίανσης στη Δικαιοσύνη είναι να επιτευχθεί η συμφωνία εξυγίανσης με τους ομολογιούχους, η οποία πλέον είναι «περισσότερο κοντά από ποτέ» κατά τον κ. Σάμιο. Την ενδεχόμενη ολοκλήρωση της συμφωνίας εξυγίανσης θα διαδεχθεί η δημοσιοποίηση της πρόσκλησης σε συναίνεση (consent solicitation), ενώ θα πρέπει να ακολουθήσει διάστημα τριών εβδομάδων έως ότου πραγματοποιηθούν οι γενικές συνελεύσεις των ομολογιούχων. Ο «λευκός καπνός» ως προς τη συμφωνία με τους ομολογιούχους θα επιτρέψει στη Folli Follie να εξασφαλίσει ενδιάμεση χρηματοδότηση, της οποίας το ύψος τοποθετείται σε 14 εκατ. ευρώ.

Τα κεφάλαια αυτά θα μπορούσαν να δώσουν έστω πρόσκαιρη ανάσα ρευστότητας στη Folli Follie. Κι αυτό δεδομένου ότι θα καθυστερήσει σημαντικά η αποδέσμευση χρημάτων συνολικού ύψους 5 εκατ. ευρώ, τμήμα των οποίων έχει δεσμευθεί από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και σχετίζεται, μεταξύ άλλων, με μέρισμα θυγατρικής της Folli Follie στη Βουλγαρία. Η καθυστέρηση σχετίζεται και με το γεγονός ότι η εξέταση των σχετικών υποθέσεων –αφορούν τα αιτήματα στη Δικαιοσύνη της Folli Follie για άρση της δέσμευσης των κεφαλαίων– έχει ανατεθεί σε νέους εισαγγελείς.

Ωστόσο, παρά τη στενωπό ρευστότητας στην οποία βρίσκεται η εταιρεία, όπως ανέφερε ο κ. Σάμιος, οι εργαζόμενοι πληρώνονται εγκαίρως, ενώ η Folli Follie είναι σε θέση να προπληρώνει τα εμπορεύματα που προμηθεύεται.

Με αφορμή τη χορηγική συνεργασία της Factory Outlet με την ΚΑΕ Ολυμπιακός, ο κ. Σάμιος δήλωσε χθες ότι η εταιρεία έχει καταφέρει να απογαλακτιστεί από το προηγούμενο διοικητικό καθεστώς, έχοντας υπογράψει συμφωνία με την εταιρεία αθλητικών ειδών Intersport και τις Ενοπλες Δυνάμεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή