Νέα τάση τα κέντρα ευέλικτης εργασίας

Νέα τάση τα κέντρα ευέλικτης εργασίας

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολλαπλασιασμό των επιχειρηματικών κέντρων ευέλικτης εργασίας προβλέπουν για τα επόμενα χρόνια στελέχη της αγοράς ακινήτων. Σύμφωνα με τον κ. Χρήστο Μισαηλίδη, διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου IWG, τα σημερινά εννιά κτίρια που λειτουργούν στην Αττική, θα αυξηθούν σε 50 τα επόμενα χρόνια, καθώς η ζήτηση αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα.

Σύμφωνα με τον κ. Μισαηλίδη, οι ευέλικτοι χώροι εργασίας αναμένεται να αναπτυχθούν σημαντικά τα επόμενα πέντε χρόνια, καθώς, όπως καταδεικνύουν σχετικές έρευνες, το 30% των χώρων των μεγάλων εταιρειών θα καλύπτονται μέσω μίσθωσης ευέλικτων χώρων εργασίας, με αποτέλεσμα να προκύπτουν και σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες. Ηδη, άλλωστε, η IWG έχει ξεκινήσει πλάνο επέκτασής της σε σειρά πόλεων ανά την Ελλάδα, αξιοποιώντας τη μέθοδο του franchise.

Παράλληλα, προχωράει σε συνεργασίες με εταιρείες ακινήτων και επενδυτές, με πιο πρόσφατο παράδειγμα σχετική συμφωνία με την Zoia, για κτίριο της τελευταίας στην οδό Θεανούς, στο Γκάζι. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο κ. Σταύρος Τόλιας, διευθύνων σύμβουλος του ισραηλινού επενδυτικού ομίλου ακινήτων, οι δύο πλευρές βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεων για την αξιοποίηση ενός ακόμα κτιρίου προς την ίδια κατεύθυνση. Σύμφωνα με τον κ. Τόλια, η παρούσα πανδημία θα λειτουργήσει ως επιταχυντής του μοντέλου αυτού, είτε πρόκειται για μικρές είτε για μεγάλες εταιρείες. Σύμφωνα με τον ίδιο, «το μέλλον ανήκει στους ευέλικτους χώρους, καθώς πλέον ο χώρος εργασίας δεν είναι κάτι παραδοσιακό, αφού οποιασδήποτε χώρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως γραφείο, ακόμα και ένα ξενοδοχείο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή