Η ΕΤΑΔ ανεβάζει ταχύτητα για την αξιοποίηση των ακινήτων

Η ΕΤΑΔ ανεβάζει ταχύτητα για την αξιοποίηση των ακινήτων

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην επιτάχυνση της διαδικασίας αξιοποίησης ακινήτων του χαρτοφυλακίου της προσανατολίζεται για το αμέσως προσεχές διάστημα η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), η διοίκηση της οποίας έχει ήδη εκκινήσει τις διαδικασίες και για τον μετασχηματισμό της εταιρείας. «Μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η αξιοποίηση μαρινών και ακινήτων logistics, είτε μέσω μακροχρόνιων μισθώσεων είτε ακόμα και ως επενδυτές. Επίσης, θα προχωρήσουμε σε αστικές αναπλάσεις ακινήτων μας, π.χ. στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, στη νησιωτική χώρα και στην Κεντρική Ελλάδα, ενώ δρομολογούμε και την ενεργειακή αναβάθμιση και των πρώην ολυμπιακών ακινήτων, όπως εκείνο του τάε κβον ντο, ή άλλων εμβληματικών κτιρίων μας», ανέφερε εντός της εβδομάδας ο Στέφανος Βλαστός, διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑΔ.

Παράλληλα, στόχος του κ. Βλαστού είναι και η άμεση μείωση και διασπορά του ρίσκου της εταιρείας, με δεδομένο ότι σε ποσοστό 82% η εταιρεία έχει έκθεση σε τουριστικά ακίνητα. Αυτή την περίοδο η ΕΤΑΔ βρίσκεται και σε συζητήσεις με μισθωτές των ακινήτων της, για την επαναδιαπραγμάτευση των υφιστάμενων συμβάσεων. «Κουβαλάμε πολλά βάρη του παρελθόντος», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βλαστός, στο πλαίσιο του συνεδρίου ακινήτων Prodexpo 2020. Η ΕΤΑΔ διαθέτει σήμερα 77.000 τίτλους ιδιοκτησίας ακινήτων, όπως επίσης χιονοδρομικά κέντρα, ξενοδοχεία και ακίνητα πολιτιστικού χαρακτήρα. Το θετικό που έφερε η πανδημία είναι ότι επιτάχυνε σημαντικά τη διαδικασία ψηφιακού μετασχηματισμού της ΕΤΑΔ, εξέλιξη κρίσιμη για τη βέλτιστη αξιοποίηση του χαρτοφυλακίου της.

Εκτός από ακίνητα επενδυτικού χαρακτήρα, η διοίκηση της εταιρείας αναμένεται σύντομα να προωθήσει και διαδικασίες για την αξιοποίηση των αγροτικών γαιών που έχει στην κατοχή της, με έμφαση στο smart farming, δηλαδή την αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας για τη βελτίωση της απόδοσης και της διαχείρισης της γης. Παράλληλα, η ΕΤΑΔ σχεδιάζει την πραγματοποίηση επενδύσεων και στην ανερχόμενη κατηγορία των ευέλικτων χώρων εργασίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή