ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έρχονται πρωτοβουλίες στήριξης για θέατρα, σινεμά, μουσικές σκηνές και τουριστικά λεωφορεία

Έρχονται πρωτοβουλίες στήριξης για θέατρα, σινεμά, μουσικές σκηνές και τουριστικά λεωφορεία

Δύο πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των επιχειρήσεων οι οποίες δραστηριοποιούνται στον χώρο του πολιτισμού (θέατρα, μουσικές σκηνές, κινηματογράφοι), αλλά και των τουριστικών λεωφορείων και των ΚΤΕΛ, που πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού, δρομολογεί άμεσα η κυβέρνηση, όπως προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Όπως ανέφερε ο κ. Σκυλακάκης μιλώντας στην ΕΡΤ, θα υπάρξει ένα πλαίσιο βοήθειας μέσω της επιδότησης εισιτηρίων στον πολιτισμό, στα θέατρα, στις μουσικές σκηνές στα σινεμά που πλήττονται πολύ από την πανδημία. Ο ίδιος διευκρίνισε η πρωτοβουλία θα αφορά την αγορά από το κράτος εισιτηρίων, τα οποία στα επόμενα χρόνια θα τα επιστρέψουν ως κοινωνικά εισιτήρια οι επιχειρηματικές αυτές μονάδες.

Αντίστοιχα, όπως δήλωσε, άμεσα – ενδεχομένως και σήμερα – θα υπάρξει κοινή υπουργική απόφαση για τα τουριστικά λεωφορεία και τα ΚΤΕΛ. «Υπολογίζουμε ότι θα υπογραφεί σήμερα γιατί έχουμε πια τη θετική εισήγηση για τα θέματα κρατικών ενισχύσεων» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά το ευρύτερο πλαίσιο στήριξης των επιχειρήσεων ο κ. Σκυλακάκης είπε ότι «κάνουμε διορθώσεις διαρκώς αλλά το 90% των εργαλείων με τα οποία βοηθάμε είναι εδώ, τα ξέρει πια ο κόσμος και και υπάρχει μία ασφάλεια για τις επιχειρήσεις».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ενός πέμπτου γύρου επιστρεπτέας προκαταβολής απάντησε πως «τα εργαλεία που έχουμε είναι εργαλεία που χρησιμοποιούνται μέχρι ότου να λήξει η πανδημία και το πώς τα χρησιμοποιούμε είναι συνάρτηση των επιδημιολογικών δεδομένων».

Σχετικά με τον κίνδυνο ενός γενικευμένου lockdown ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε πως το «κλειδί» για την αποτροπή του είναι η χρήση της μάσκας. «Αν δεν χρησιμοποιούμε τη μάσκα σωστά κινδυνεύουμε να πάμε εκεί, αν τη χρησιμοποιούμε δεν υπάρχει περίπτωση να πάμε σε γενικό lockdown» σημείωσε.