Επιδεινώθηκε το καταναλωτικό κλίμα στις ΗΠΑ

Επιδεινώθηκε το καταναλωτικό κλίμα στις ΗΠΑ

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πτώση παρουσίασε το καταναλωτικό κλίμα στις ΗΠΑ, εν μέσω της έντονης ανησυχίας για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού. Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχώρησε στις 100,9 μονάδες τον Οκτώβριο έναντι 101,8 μονάδων τον Σεπτέμβριο.

Όσον αφορά τον υποδείκτη τρεχουσών συνθηκών, σημείωσε αύξηση της 104,6 μονάδες έναντι 98,5 μονάδων τον προηγούμενο μήνα. Στον αντίποδα, ο δείκτης προσδοκιών διολίσθησε στις 98,4 μονάδες από 104 μονάδες τον Σεπτέμβριο.

«Υπάρχει μικρό περιθώριο για ανάκτηση του momentum στους τελευταίους μήνες του 2020, ιδίως λαμβάνοντας υπόψη ότι τα νέα κρούσματα κορωνοϊού βρίσκονται σε αύξηση και η ανεργία παραμένει σε υψηλά επίπεδα» σχολίασε η αρμόδια υπηρεσία μέτρησης του καταναλωτικού κλίματος. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο κλίμα αβεβαιότητας που διαμορφώνεται στις ΗΠΑ, συμβάλει και η προεκλογική περίοδος, η οποία κορυφώνεται με την προεδρική αναμέτρηση μεταξύ Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν στις 3 Νοεμβρίου του 2020.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή