«Βουτιά» 70% στις τουριστικές αφίξεις παγκοσμίως το οκτάμηνο

«Βουτιά» 70% στις τουριστικές αφίξεις παγκοσμίως το οκτάμηνο

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι περιορισμοί στα ταξίδια, στο πλαίσιο των μέτρων μείωσης της διασποράς του κορωνοϊού, συνεχίζουν να πλήττουν τον παγκόσμιο τουρισμό, με τα τελευταία στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) να δείχνουν πτώση κατά 70% στις διεθνείς αφίξεις για τους πρώτους οκτώ μήνες του 2020.

Σύμφωνα με το βαρόμετρο παγκόσμιου τουρισμού του UNTWO, οι διεθνείς αφίξεις παρουσίασαν πτώση 81% τον Ιούλιο και 79% τον Αύγουστο σε παγκόσμια κλίμακα.

Η πτώση μέχρι τον Αύγουστο αντιπροσωπεύει 700 εκατομμύρια λιγότερες αφίξεις σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2019 και μεταφράζεται σε απώλεια εσόδων 730 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ από τον διεθνή τουρισμό.

Πρόκειται για απώλειες οκτώ φορές μεγαλύτερες σε σύγκριση με εκείνες της παγκόσμιας οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2009.

«Αυτή η άνευ προηγουμένου πτώση έχει δραματικές κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες και θέτει σε κίνδυνο εκατομμύρια θέσεις εργασίας και επιχειρήσεις», προειδοποίησε ο γενικός γραμματέας του UNWTO Ζουράμπ Πολολικασβίλι.

«Αυτό υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη για ασφαλή επανεκκίνηση του τουρισμού, εγκαίρως και συντονισμένα», πρόσθεσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή