Τραπεζικό σφυροκόπημα στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Τραπεζικό σφυροκόπημα στο Χρηματιστήριο Αθηνών

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αιμορραγία» στο Χρηματιστήριο Αθηνών πυροδοτούν οι επιδημιολογικές εξελίξεις και τα νέα περιοριστικά μέτρα, που αυτές φέρνουν. Το νέο σχέδιο για να μπει φρένο στην επέλαση της Covid-19 θα ανακοινωθεί αύριο από τον πρωθυπουργό και παρόλο που δεν θα οδηγεί σε ένα καθολικό lockdown θα έχει αναμφίβολα αντίκτυπο και στην οικονομία. 

Υπό τις συνθήκες αυτές σήμερα οι επενδυτές προχωρούν σε μαζικές ρευστοποιήσεις με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει πτώση 4,4% στις 13:10. Οι πιέσεις είναι ισχυρότερες στις εταιρείες υψηλής κεφαλαιοποίησης με τον δείκτης τους να υποχωρεί 4,6%, την ώρα που εκείνος της μεσαίας κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση 2,7%. 

Σφυροκόπημα δέχονται εκ νέου οι τραπεζικοί τίτλοι, με τον τραπεζικό δείκτη να κάνει βουτιά 6,85%. Ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει απώλειες 23% το τελευταίο τρίμηνο, ενώ κινείται περίπου 70% χαμηλότερα σε σχέση με τα επίπεδα στα οποία βρισκόταν πριν από έναν χρόνο. 

Η μετοχή της Alpha Bank καταγράφει απώλειες σχεδόν 8%, ενώ ακολουθεί με πτώση 7,79% η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία σχεδιάζει τα επόμενα βήματά της μετά την απόρριψη της λύσης της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Απώλειες της τάξης του 5,3% παρουσιάζει η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, ενώ στο -6,8% βρίσκεται εκείνη της Eurobank. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή