Ευρωζώνη: Πτώση – ρεκόρ στην κατανάλωση των νοικοκυριών το β΄ τρίμηνο

Ευρωζώνη: Πτώση – ρεκόρ στην κατανάλωση των νοικοκυριών το β΄ τρίμηνο

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Βουτιά» έκανε η κατανάλωση των νοικοκυριών στη ζώνη του ευρώ το δεύτερο τρίμηνο του έτους, εν μέσω των περιοριστικών μέτρων που είχαν τεθεί σε ισχύ για την ανάσχεση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως ανακοίνωσε η Eurostat, η πραγματική κατά κεφαλήν κατανάλωση των νοικοκυριών στην Ευρωζώνη μειώθηκε κατά 10,7%, μετά από τη μείωση 3,3% που είχε καταγραφεί το πρώτο τρίμηνο του έτους. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, πρόκειται για τη μεγαλύτερη υποχώρηση που καταγράφεται από την έναρξη δημοσίευσης των σχετικών στοιχείων το 1999.

Ευρωζώνη: Πτώση – ρεκόρ στην κατανάλωση των νοικοκυριών το β΄ τρίμηνο-1

Κατά τα ίδια στοιχεία, πτώση καταγράφηκε και στο πραγματικό κατά κεφαλήν εισόδημα των νοικοκυριών της Ευρωζώνης, το οποίο μειώθηκε κατά 3,2%, μετά την αύξηση 0,5% που είχε σημειωθεί το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Αντίθετα, το ποσοστό αποταμίευσής των νοικοκυριών ενισχύθηκεκατά 8 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2020.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή