ΑΓΟΡΕΣ

Πρεμιέρα για το εταιρικό ομόλογο του ΟΠΑΠ στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Πρεμιέρα για το εταιρικό ομόλογο του ΟΠΑΠ στο Χρηματιστήριο Αθηνών

«Πρεμιέρα» έκανε σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών το εταιρικό ομόλογο της εταιρείας ΟΠΑΠ Α.Ε., με διαπραγμάτευση του τίτλου στην Οργανωμένη Αγορά του Χ.Α.

Από την έκδοση του ομολόγου, ο ΟΠΑΠ άντλησε συνολικά 200 εκατ. ευρώ και με επιτόκιο 2,1%.

Το παραδοσιακό καμπανάκι έναρξης της συνεδρίασης χτύπησε ο acting CEO του ΟΠΑΠ, Γιάν Κάρας. Τους εκπροσώπους της διοίκησης και τα στελέχη της εταιρείας υποδέχθηκε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην επιτυχημένη ολοκλήρωση της έκδοσης αλλά και στη συνολική συμβολή της ΟΠΑΠ Α.Ε. στην ανάδειξη του θεσμού της αγοράς εταιρικών ομολόγων. Επιπλέον, ανέφερε πως παρά το ότι η πανδημία έχει περιορίσει στους ελάχιστους τη συμμετοχή σε αυτή την εκδήλωση, το Χρηματιστήριο τιμά το δίκτυο του οικοσυστήματός του, και ειδικά των αναδόχων που κατέδειξε και σε αυτή την έκδοση, ότι και στην ψηφιακή εποχή του Covid-19 έχει τις δυνατότητες να κινητοποιήσει και ικανοποιήσει τη σημαντική επενδυτική ζήτηση.

«Μετά την επιτυχία του πρώτου ομολόγου μας που εισήχθη προς διαπραγμάτευση το 2017, ο ΟΠΑΠ κατάφερε για μία ακόμα φορά να προσελκύσει πολύ μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον και γι΄αυτή την έκδοση, η οποία υπερκαλύφθηκε πάνω από τρεις φορές» υπογράμμισε κατά τον χαιρετισμό του ο κ. Κάρας, τονίζοντας πως η επιτυχημένη πορεία της έκδοσης, ειδικά με τις ιδιαίτερες συνθήκες που η πανδημία έχει διαμορφώσει, αποδεικνύει σαφώς την εμπιστοσύνη των επενδυτών, ιδιωτών αλλά και θεσμικών, προς την εταιρεία.

Να σημειωθεί ότι η έκδοση του εταιρικού ομολόγου του ΟΠΑΠ υπερκαλύφθηκε τρεις φορές, με τη συνολική ζήτηση από την πλευρά των επενδυτών να ανέρχεται στα 611,9 εκατ. ευρώ.