Συνεχίζουν ανοδικά οι τιμές των κατοικιών στη Βρετανία

Συνεχίζουν ανοδικά οι τιμές των κατοικιών στη Βρετανία

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση των τελευταίων έξι χρόνων κατέγραψαν οι τιμές των κατοικιών στη Βρετανία τον Οκτώβριο, όπως ανακοίνωσε η Nationwide, σημειώνοντας ωστόσο ότι η ανοδική αυτή πορεία ενδέχεται να επιβραδυνθεί σύντομα.

Ειδικότερα, οι τιμές των βρετανικών κατοικιών αυξήθηκαν κατά 5,8%, έναντι αύξησης 5% που είχε καταγραφεί τον Σεπτέμβριο. Αντίστοιχη εκτίμηση σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπε αύξηση της τάξης του 5,2%. Σε μηνιαία βάση, οι τιμές ενισχύθηκαν κατά 0,8% από τον Σεπτέμβριο.

Η αγορά κατοικιών στη Βρετανία φαίνεται να αψηφά την απώλεια δυναμικής στην ευρύτερη οικονομία. Ωστόσο, όπως εκτίμησε ο επικεφαλής οικονομολόγος Ρόμπερτ Γκάρντνερ, η τάση αυτή είναι πιθανό να επιβραδυνθεί τα επόμενα τρίμηνα, ίσως απότομα, εάν η αγορά εργασίας αποδυναμωθεί, όπως αναμένουν οι περισσότεροι αναλυτές.

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ έδωσε επιπλέον ώθηση στην αγορά κατοικίας τον Ιούλιο, αναστέλλοντας τους φόρους αγοράς για κατοικίες με τιμή έως 500.000 στερλίνες  μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2021.

Η ζήτηση για μεγαλύτερα σπίτια, μετά και την εμπειρία της διαμονής στο σπίτι πολλών ατόμων στη διάρκεια του lockdown – οδήγησε επίσης στην ανάκαμψη της αγοράς κατοικιών.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή