Ευρωπαϊκές μετοχές: Η μεγαλύτερη «αιμορραγία» από τα μέσα Μαρτίου

Ευρωπαϊκές μετοχές: Η μεγαλύτερη «αιμορραγία» από τα μέσα Μαρτίου

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 οδεύει προς εβδομαδιαίες απώλειες άνω του 6%- τις μεγαλύτερες από τα μέσα Μαρτίου

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τις δύο κορυφαίες οικονομίες της Ευρωζώνης να επιστρέφουν σε lockdown, έστω και σε πιο light εκδοχή από εκείνη της άνοιξης, το σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών να σπεύδουν να επιβάλλουν πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα και την ΕΚΤ να περιμένει έως τον Δεκέμβριο για νέα αποφασιστική δράση, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια βιώνουν την πιο επώδυνη εβδομάδα τους από τον περασμένο Μάρτιο. 

Περίπου μία ώρα μετά την έναρξη των συνεδριάσεων, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει πτώση 0,6% με τον κλάδο τεχνολογίας να δέχεται τις ισχυρότερες πιέσεις. Οι εταιρείες κατασκευής ημιαγωγών που προμηθεύουν την Apple, όπως οι AMS, Dialog Semiconductor και Infineon, βρίσκονται όλες στο κόκκινο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της πρώτης. Στο στόχαστρο και οι αεροπορικές και με την AirFrance να προσγειώνεται στο -4% μετά την εμφάνιση ζημιών 1,05 δισ. ευρώ για το τρίτο τρίμηνο.

Ο Stoxx 600 ετοιμάζεται έτσι να ολοκληρώσει την εβδομάδα με απώλειες άνω του 6%- τις μεγαλύτερες από τα μέσα Μαρτίου, όταν η κορύφωση του πρώτου κύματος της πανδημίας είχε ως αποτέλεσμα να χάσει το 18% της αξίας τους σε μία εβδομάδα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή