Τέλη κυκλοφορίας 2021: Πόσα πληρώνουμε φέτος, ποιοι απαλλάσσονται

Τέλη κυκλοφορίας 2021: Πόσα πληρώνουμε φέτος, ποιοι απαλλάσσονται

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα ραβασάκια από την εφορία περιμένουμε μέσα στο Νοέμβριο- αυτή τη φορά για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων. Έως τα μέσα του μήνα αναμένεται να αναρτηθούν στο Taxisnet τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας του 2021, τα οποία οι ιδιοκτήτες καλούνται να εξοφλήσουν είτε μετρητοίς έως τα τέλη Δεκεμβρίου είτε με τη χρήση πιστωτικής κάρτας σε 9 έως 12 άτοκες δόσεις. 

Φέτος δεν αλλάζει κάτι στον καθορισμό των τελών κυκλοφορίας και έτσι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων προβλέπεται να πληρώσουν τα ίδια εν πολλοίς ποσά με πέρυσι. Σύμφωνα με πληροφορίες σε ισχύ θα παραμείνει και το μέτρο των τελών κυκλοφορίας με το μήνα, που επιτρέπει σε όσους επέλεξαν να ακινητοποιήσουν τα οχήματά τους και να καταθέσουν πινακίδες να πληρώσουν με βάση τους μήνες, που θέλουν να επαναφέρουν τα οχήματά τους σε κυκλοφορία. 

Σημειώνεται ότι ισχύει πλήρης απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας για τους γονείς ανηλίκων παιδιών με αναπηρία. Η απαλλαγή ισχύει έως και το έτος ενηλικίωσης του αναπήρου για ένα μόνο όχημα. Από τα τέλη κυκλοφορίας απαλλάσσσονται και τα ενήλικα άτομα με αναπηρία, στις ακόλουθες περιπτώσεις: 

  • Πλήρης παράλυση των κάτω ή άνω άκρων ή αμφοτερόπλευρο ακρωτηριασμό αυτών.
  • Σοβαρή κινητική αναπηρία του ενός ή και των δύο κάτω άκρων με ποσοστό αναπηρίας συνολικά 67%.
  • Σοβαρή κινητική αναπηρία του ενός ή και των δύο κάτω άκρων με συμμετοχή του ενός ή και των δύο άνω άκρων, με ποσοστό αναπηρίας συνολικά όχι μικρότερο του 67% από το οποίο το 40% τουλάχιστον από το ένα κάτω άκρο.
  • Ολική και από τους δύο οφθαλμούς τύφλωση, με ποσοστό αναπηρίας 100%.
  • Νοητική καθυστέρηση με δείκτη νοημοσύνης κάτω του 40.
  • Μεσογειακή αναιμία ή συγγενής αιμορραγική διάθεση (αιμορροφιλία).
  • Δρεπανοκυτταρική ή μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία
  • Νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου ή μεταμόσχευση νεφρού
  • Αυτισμός, εφ’ όσον αυτός συνοδεύεται από επιληπτικές κρίσεις ή πνευματική καθυστέρηση ή οργανικό ψυχοσύνδρομο και, εξαιτίας των παθήσεων αυτών ο παθών έχει καταστεί ανάπηρος, με συνολικό ποσοστό αναπηρίας από 67% και έχει ανάγκη βοήθειας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή