Εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ – Ε.Ε. θέλει το Βερολίνο μετά τις αμερικανικές κάλπες

Εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ – Ε.Ε. θέλει το Βερολίνο μετά τις αμερικανικές κάλπες

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να προσπαθήσει ξανά να διαπραγματευτεί μία εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ, μετά τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Αυτό τουλάχιστον επισημαίνει το Βερολίνο, το οποίο όπως και αρκετές ακόμη ευρωπαϊκές πρωτεύουσες πιστεύουν ότι ειδικά σε περίπτωση εκλογικής νίκης του Τζο Μπάιντεν υπάρχουν τα περιθώρια να γεφυρωθούν διαφορές. 

Η υπουργός Άμυνας, Ανεγκρέτ Κραμπ Κάρενμπαουερ μιλώντας σε δημοσιογράφους υπογράμμισε μάλιστα ότι Ευρώπη και ΗΠΑ μπορούν να ενώσουν δυνάμεις στο εμπόριο απέναντι στις κοινές τους προκλήσεις στις σχέσεις τους με την Κίνα. 

«Ο επιθετικός κρατικός καπιταλισμός της Κίνας, η διαχείριση των νομισματικών θεμάτων, το ερώτημα εάν προσφέρει πρόσβαση επί ίσοις όροις στην αγορά της και η προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας είναι ζητήματα που μπορούν Ευρώπη και ΗΠΑ να αντιμετωπίσουν από κοινού» τόνισε η Γερμανίδα υπουργός. 

Υπενθυμίζεται ότι οι διαπραγματεύσεις για μία συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ανάμεσα σε Ε.Ε. και ΗΠΑ με την ονομασία TTIP ναυάγησαν πλήρως εν μέσω πληθώρας αντιδράσεων και ενστάσεων και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Εκτιμάται ωστόσο ότι οι δύο πλευρές θα μπορούσαν να δώσουν νέα πνοή σε συνομιλίες για μία πιο περιορισμένης κλίμακας συμφωνία. 

Πηγή: Reuters 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή