Ανάληψη έως 100 ευρώ από τα ταμεία του σούπερ μάρκετ

Ανάληψη έως 100 ευρώ από τα ταμεία του σούπερ μάρκετ

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δυνατότητα ανάληψης ποσού έως 100 ευρώ από τα ταμεία των σούπερ μάρκετ Μy Market παρέχει πλέον η γνωστή αλυσίδα (συμφερόντων Παντελιάδη) σε συνεργασία με τη Viva Wallet και θεωρείται ιδιαιτέρως χρήσιμη στην παρούσα φάση, καθώς «απαλλάσσει» τον καταναλωτή από το να σταθεί σε μία ακόμη ουρά, αυτή του ΑΤΜ μιας τράπεζας, για να προβεί σε ανάληψη ενός μικρού ποσού.

Πώς θα μπορεί να κάνει ανάληψη μετρητών από το ταμείο του σούπερ μάρκετ; Οταν ο πελάτης φτάνει στο ταμείο του καταστήματος, θα έχει τη δυνατότητα να τοποθετεί την κάρτα του Visa ή Mastercard οποιασδήποτε τράπεζας στο τερματικό της Viva Wallet που θα υπάρχει εκεί, θα πληκτρολογεί το ποσό που θέλει έως 100 ευρώ και θα εισάγει το PIN του. Οπως δηλαδή θα έκανε σε ένα ΑΤΜ τράπεζας. Εφόσον υπάρχει το ποσό διαθέσιμο στον τραπεζικό του λογαριασμό, θα λαμβάνει από το ταμείο τα χρήματα σε μετρητά.

Στα ταμεία των καταστημάτων My Market οι πελάτες της αλυσίδας θα μπορούν επίσης να πραγματοποιήσουν τις ακόλουθες συναλλαγές με τη χρήση μετρητών, χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας:

• Πληρωμή περισσότερων από 260 διαφορετικών λογαριασμών (όπως ΔΕΚΟ, εταιρειών κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, τελών κυκλοφορίας, ασφαλιστικών εταιρειών κ.ά.).

• Εξόφληση κωδικών Viva από περισσότερους από 90.000 Viva εμπόρους σε όλη την Ελλάδα.

• Εξόφληση κωδικών από υπηρεσίες Viva όπως ακτοπλοϊκά και εισιτήρια θεαμάτων.

• Εκδοση και εξόφληση κωδικών ανανέωσης χρόνου κινητής τηλεφωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη αλυσίδα που είχε δώσει τη δυνατότητα στους πελάτες της να προβαίνουν σε ανάληψη μετρητών από τα ταμεία της ήταν στα τέλη του 2008 η «ΑΒ Βασιλόπουλος». Τότε, η αλυσίδα είχε ανακοινώσει την έναρξη παροχής της υπηρεσίας «cash back» σε συνεργασία με τη Visa, υπηρεσία που έδινε τη δυνατότητα στους καταναλωτές που έχουν κάνει αγορές στα ΑΒ Βασιλόπουλος και πληρώνουν με Visa, να παίρνουν και μετρητά από 10-50 ευρώ ημερησίως ανά κάρτα.

Η κίνηση, πάντως, της My Market στην παρούσα φάση, της πανδημίας, αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς μειώνει τον αριθμό των περιπτώσεων που ένας πολίτης θα σταθεί σε μια ουρά και θα συγχρωτισθεί με άλλους. Εντάσσεται δε στη γενικότερη τάση που αναπτύσσεται διεθνώς από τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ της παροχής πολλαπλών υπηρεσιών στους πελάτες τους, πέρα από τη διάθεση τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης.

Η αλυσίδα διαθέτει στην Ελλάδα 225 σημεία πώλησης και ανήκει στον όμιλο ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ που ιδρύθηκε το 1976. Η Viva Wallet είναι αδειοδοτημένο ίδρυμα ηλεκτρονικού χρήματος, ενώ στις 3 Αυγούστου 2020 απέκτησε επίσημα την τραπεζική άδεια της Praxia Bank μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταβίβασης των μετόχων από την AMC Oak στη Viva Wallet Holdings.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή