Τα ανοιχτά μέτωπα της Folli Follie

Τα ανοιχτά μέτωπα της Folli Follie

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτιμώντας ότι η συμφωνία με τους ομολογιούχους δεν αποτελεί παρά υπόθεση χρόνου, η διοίκηση της Folli Follie προσβλέπει στην επιστροφή στην κανονικότητα. Χθες, ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε την έδρα της εταιρείας στον Αγιο Στέφανο, δηλώνοντας προς τη διοίκησή της και τους εργαζομένους ότι η πολιτεία θα στηρίξει στο μέτρο του εφικτού την επανεκκίνηση της Folli Follie. 

Στον υπουργό αναφέρθηκε και το ζήτημα της καθυστέρησης ως προς τη λήψη απόφασης από τη Δικαιοσύνη για το αίτημα της αποδέσμευσης χρημάτων 5 εκατ. ευρώ, από την Αρχή για το ξέπλυμα του «μαύρου χρήματος». Σε κάθε περίπτωση, η επόμενη μέρα της Folli περνάει μέσα και από την επίτευξη συμφωνίας με τους ομολογιούχους, με τα χρονικά περιθώρια να είναι ασφυκτικά. Στις 6 Δεκεμβρίου εκπνέει η προθεσμία που έχει λάβει η εταιρεία από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών για την εξασφάλιση προσωρινής προστασίας από τους πιστωτές της βάσει του 106α.

Διαμαρτυρία για στοχοποίηση της πλατείας Βαρνάβα

Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας έστειλε η Πρωτοβουλία Καταστημάτων Πλατείας Βαρνάβα, καθώς οι καταστηματάρχες θεωρούν ότι στοχοποιούνται. Οπως αναφέρουν, το βράδυ της 22ας Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε επιχείρηση ελέγχου στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής από μεικτά κλιμάκια όλων των εποπτικών υπηρεσιών. Οπως καταγγέλλουν, οι έλεγχοι δεν περιορίστηκαν στην τήρηση των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού, αλλά αφορούσαν επίσης εάν τηρούν οι επιχειρήσεις αρχείο καταγραφής θερμοκρασιών ψυγείων, εάν αναγράφονται τα ml στις φιάλες αναψυκτικών στους καταλόγους κ.ο.κ.

Αλλαγές στη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών

Μεγάλες αλλαγές στη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών προωθεί η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου. Προχώρησε στη σύσταση ομάδας εργασίας με συντονιστή τον καθηγητή Οικονομικών του Yale, Κωνσταντίνο Μεγήρ. Στόχος είναι να τεθούν οι ποιοτικές προδιαγραφές διαπαιδαγώγησης ώστε όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως σταθμού και κοινωνικοοικονομικού υποβάθρου, να λαμβάνουν τις απαραίτητες παροχές, γνώσεις και ερεθίσματα. Η ομάδα θα παραδώσει τις προτάσεις της προκειμένου να ακολουθήσει πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος.

Επαφών συνέχεια για την «Πίτσος»

Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμη η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την BSH (πρώην «Πίτσος») για την τύχη του εργοστασίου της εταιρείας στην Ελλάδα, το οποίο η ίδια έχει ανακοινώσει ότι θα κλείσει στο τέλος του τρέχοντος έτους. Απαντώντας στη Βουλή σε σχετική ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Τζάκρη, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης είπε, μεταξύ άλλων: «Εγώ πράγματι έχω αναλάβει πρωτοβουλία να βρούμε λύση με την εταιρεία. Δεν θέλω να ανακοινώσω περισσότερα τώρα, γιατί η διαπραγμάτευση δεν γίνεται δημόσια. (…) Οταν η διαπραγμάτευσή μας θα λήξει κάπου, τότε θα ανακοινώσω τι έχουμε πετύχει ή δεν έχουμε πετύχει, προσπαθώντας να λύσουμε άλλο ένα πρόβλημα που εσείς μας κληροδοτήσατε».

Εκδόσεις πράσινων ομολόγων ύψους 53 δισ.

Εκρηξη εκδόσεων κρατικών πράσινων ομολόγων αναμένεται το επόμενο διάστημα στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με τη Citigroup. Μετά το ντεμπούτο της Γερμανίας φέτος στη συγκεκριμένη αγορά, με την έκδοση 10ετούς ομολόγου, στους επόμενους μήνες όλο και περισσότερες χώρες αναμένεται να επιβιβαστούν στο «τρένο» των… green bonds. Η Γαλλία, το Βέλγιο, η Ιρλανδία και η Ολλανδία έχουν ήδη εκδώσει τα τελευταία χρόνια από ένα πράσινο ομόλογο, ωστόσο στη συνέχεια αναμένεται και αυτές να ακολουθήσουν τη Γερμανία και να προσπαθήσουν να χτίσουν σιγά σιγά την καμπύλη τους σε αυτή την αγορά. Η Γαλλία ήδη ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα την πρόθεσή της για έκδοση πράσινου ομολόγου το 2021, ενώ η Ιταλία, η Ισπανία και η Αυστρία προγραμματίζουν επίσης σχετικές εκδόσεις στα τέλη του 2020 με αρχές 2021. Αυτό σημαίνει πως επτά συνολικά χώρες της Ευρωζώνης θα έχουν παρουσία στην πράσινη αγορά. Ετσι, η Citi αναμένει πως το επόμενο έτος οι κρατικές πράσινες εκδόσεις θα διπλασιαστούν σε σχέση με φέτος και θα αγγίξουν τα 53 δισ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή