6.024 νέες θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο στον ιδιωτικό τομέα μέσω του ΟΑΕΔ

6.024 νέες θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο στον ιδιωτικό τομέα μέσω του ΟΑΕΔ

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάνω από 6.000 νέες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν στον ιδιωτικό τομέα τον Οκτώβριο μέσω των προγραμμάτων απασχόλησης του ΟΑΕΔ, παρά την κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού. Πρόκειται για ένα ιδιαιτέρως αξιοπρόσεκτο ρεκόρ, καθώς η συμμετοχή των ιδιωτών εργοδοτών στα προγράμματα του ΟΑΕΔ κατά τον περασμένο μήνα ξεπέρασε κατά 28% το προηγούμενο ρεκόρ των 4.700 προσλήψεων του Σεπτεμβρίου 2020, κατά 293% τις 1.546 προσλήψεις του Οκτωβρίου 2019 και κατά 281% τις 1.602 προσλήψεις του Οκτωβρίου 2018. 

Συνολικά, εν μέσω πανδημίας και συγκεκριμένα κατά το τετράμηνο Ιουλίου – Οκτωβρίου 2020, έχουν δημιουργηθεί 14.500 νέες θέσεις εργασίας μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, στα οποία δεν περιλαμβάνονται αυτά της κοινωφελούς εργασίας, που αφορούν κατά αποκλειστικό λόγο τις προσλήψεις ανέργων για 8 μήνες στο Δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Μιλώντας στην «Κ», ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης χαρακτηρίζει πολύ θετικό το γεγονός ότι για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τα ενισχυμένα και βελτιωμένα προγράμματα επιδότησης της εργασίας του ΟΑΕΔ καταγράφουν αριθμό-ρεκόρ προσλήψεων σε θέσεις πλήρους απασχόλησης και μάλιστα σε αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο. Σύμφωνα με τον κ. Πρωτοψάλτη, η αυξημένη ζήτηση από τις επιχειρήσεις για τα προγράμματα είναι μια σημαντική ένδειξη ότι ο σχεδιασμός αποτελεσματικών ενεργητικών πολιτικών μπορεί να συνδράμει καίρια στη στήριξη της αγοράς εργασίας.  

Είναι χαρακτηριστικό ότι, από τις συνολικά 6.024 προσλήψεις που πραγματοποιήθηκαν τον Οκτώβριο, οι 3.534 αφορούν ανέργους ηλικίας άνω των 30 ετών, οι 1.549 αφορούν νέους ηλικίας μεταξύ 18 και 29 ετών, οι 381 προσλήψεις έγιναν σε άνεργους πτυχιούχους ηλικίας 22-29 ετών από επιχειρήσεις που συμμετείχαν στο σχετικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, ενώ άλλες 559 προσλήψεις αφορούσαν ανέργους μέσω των υπόλοιπων προγραμμάτων που «τρέχουν».

Συνολικά, ο ΟΑΕΔ διαθέτει αυτή τη στιγμή 7 ανοικτά προγράμματα για 38.600 νέες θέσεις εργασίας, με ποσοστά επιχορήγησης από 60% έως και 100% του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή