Χ. Θεοχάρης: Έμπρακτη στήριξη στην τουριστική οικονομία της Σάμου

Χ. Θεοχάρης: Έμπρακτη στήριξη στην τουριστική οικονομία της Σάμου

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έμπρακτη βοήθεια και στήριξη των επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου της Σάμου, που έχουν υποστεί αλλεπάλληλα πλήγματα το τελευταίο διάστημα, υποσχέθηκε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης κατά την συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού Μάνο Βαλή.

Ο κ. Βαλής ενημέρωσε τον υπουργό Τουρισμού για την τρέχουσα κατάσταση στη Σάμο, ύστερα από το σεισμό των 6,7 Ρίχτερ. Η συζήτηση εστιάστηκε στην κατάσταση η οποία επικρατεί γενικώς στο νησί, στην έκταση των υλικών ζημιών και στις ανάγκες του τοπικού πληθυσμού, καθώς και στην εικόνα του ξενοδοχειακού τομέα.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αναζωογόνησης της τουριστικής κίνησης προς τη Σάμο, συζητήθηκαν μέτρα όπως η ένταξη πτήσεων από και προς το εξωτερικό, απευθείας από το αεροδρόμιο του νησιού.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Θεοχάρης τόνισε πως το υπουργείο Τουρισμού βρίσκεται «με όλες του τις δυνάμεις δίπλα στην κοινωνία και στους επαγγελματίες της Σάμου». Όπως σημείωσε, το τελευταίο διάστημα το νησί έχει υποστεί τουλάχιστον τρεις, πολύ σκληρές δοκιμασίες: το μεταναστευτικό, την πανδημία του κορωνοϊού και τον καταστροφικό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ. «Πέρα από οτιδήποτε άλλο επιβάλλει σήμερα η έκτακτη κατάσταση, ο τουρισμός στη Σάμο χρειάζεται άμεση ενίσχυση έτσι ώστε να παραμείνει βιώσιμος. Με τον κ. Βαλή ανταλλάξαμε απόψεις για το πώς θα επιτευχθεί αυτός ο στόχος από το 2021 και εξής. Μιλήσαμε για απευθείας αεροπορική σύνδεση της Σάμου με την Ευρώπη, καθώς και για την ανάγκη εκπροσώπησης του νησιού πιο έντονα και πιο συστηματικά στις διεθνείς εκθέσεις του τουριστικού κλάδου – όταν αυτές αρχίσουν να διοργανώνονται και πάλι. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, η συμπαράστασή μας στη Σάμο είναι δεδομένη και αμέριστη» διαβεβαίωσε ο υπουργός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή