Επιστρεπτέα προκαταβολή 3: 89,3 εκατ. ευρώ σε 4.623 δικαιούχους

Επιστρεπτέα προκαταβολή 3: 89,3 εκατ. ευρώ σε 4.623 δικαιούχους

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποσό, ύψους 89,3 εκατ. ευρώ, λαμβάνουν σήμερα 4.623 δικαιούχοι του 3ου κύκλου της επιστρεπτέας προκαταβολής, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των δικαιούχων στους 96.278, έχοντας λάβει άμεση χρηματοδοτική ενίσχυση συνολικού ύψους 1,273 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, οι πληρωμές του 3ου κύκλου της επιστρεπτέας προκαταβολής θα συνεχιστούν στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.

Στην ανακοίνωση των πρόσθετων μέτρων στήριξης επιχειρήσεων και νοικοκυριών που ανακοίνωσε το Σάββατο ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, προανήγγειλε τέταρτο και πέμπτο κύκλο επιστρεπτέας προκαταβολής. Μέσω του τέταρτου κύκλου θα δοθούν 900 εκατ. ευρώ και 750 εκατ. ευρώ μέσω του πέμπτου κύκλου. Βασικό χαρακτηριστικό για τους δύο επόμενους κύκλους είναι ότι το 50% του ποσού δεν επιστρέφεται. 

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλες οι επιχειρήσεις που παρουσιάζουν μείωση τζίρου και ειδικότερα οι επιχειρήσεις που κλείνουν με κρατική εντολή. Οι αιτήσεις για την επιστρεπτέα προκαταβολή 4 θα αρχίσουν μέσα στον Νοέμβριο. Το ελάχιστο ποσό προς τις επιχειρήσεις ανέρχεται στα 1.000 ευρώ και στα 2.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις που κλείνουν με κρατική εντολή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή