Εξαγορά της ελληνικής Lamda Hellix από την Digital Realty

Εξαγορά της ελληνικής Lamda Hellix από την Digital Realty

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εξαγορά της ελληνικής Lamda Hellix, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο των carrier και cloud-neutral colocation, ανακοίνωσε ο αμερικανικός όμιλος Digital Realty.

«Με την εξαγορά της Lamda Hellix, η Digital Realty αποκτά πρόσβαση σε ένα εξαιρετικά σημαντικό connectivity hub, σε μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές της περιοχής αλλά και σημαντικής πύλης εισόδου, ενώ ενισχύει την παγκόσμια θέση της, που περιλαμβάνει περισσότερους από 4.000 πελάτες σε πάνω από 280 data centres, σε 23 χώρες» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στη σχετική ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Lamda Hellix θεωρείται ο μεγαλύτερος ουδέτερος πάροχος Data Centers στην Ελλάδα -και ένας από τους μεγαλύτερους στη Νοτιοανατολική Ευρώπη- παρέχοντας ολοκληρωμένο portfolio best-in-class υπηρεσιών cloud και colocation. 

Μάλιστα, στο state-of-the-art Athens DC Campus της εταιρείας, φιλοξενείται η πλειοψηφία των κοινοτήτων cloud & internet που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων πλήθους ΜΜΕ, πολυεθνικών επιχειρήσεων και εταιριών από τον χρηματοπιστωτικό & τον δημόσιο τομέα, ενώ εξυπηρετείται απ’ όλους τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που επεκτείνουμε την παρουσία μας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη υποστηρίζοντας την ανάπτυξη των πελατών μας, παραμένοντας πιστοί στην αφοσίωσή μας για παροχή προηγμένων τεχνολογιών και υποδομών ώστε να δημιουργήσουμε νέες ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις, τους Έλληνες και την Ελλάδα εν γένει» δήλωσε ο David Ruberg, εκτελεστικός διευθυντής της Digital Realty στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. 

Τις παραπάνω εξελίξεις έσπευσε να χαιρετίσει και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. «Η απόφαση της Digital Realty, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο στα data centers, με κεφαλαιοποίηση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και πελάτες τις μεγαλύτερες εταιρείες πληροφορικής του πλανήτη, να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα εξαγοράζοντας τη μεγαλύτερη εταιρεία παροχής data centers στη χώρα μας, την Lamda Helix, με σκοπό να προχωρήσουν από κοινού σε μεγάλες επενδύσεις δημιουργίας data centers, καθιστά την Ελλάδα κόμβο πλέον στο νέο ψηφιακό κόσμο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή