Μικρή αλυσίδα σούπερ μάρκετ στη Βόρεια Ελλάδα εξαγόρασε η «Γαλαξίας»

Μικρή αλυσίδα σούπερ μάρκετ στη Βόρεια Ελλάδα εξαγόρασε η «Γαλαξίας»

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εξαγορά της μικρομεσαίας αλυσίδας σούπερ μάρκετ OLLA, η οποία έχει παρουσία στη Θεσσαλονίκη και στα Γιάννενα, προχώρησε η αλυσίδα «Γαλαξίας», κίνηση με την οποία επιθυμεί να ενισχύσει την παρουσία της στη Βόρεια Ελλάδα. 

Η κίνηση αυτή, αν και αφορά την εξαγορά μιας μικρής τοπικής αλυσίδας, είναι ενδεικτική των νέων ανακατατάξεων που επιφέρει η πανδημία του κορωνοϊού στον επιχειρηματικό χάρτη της χώρας, όπου οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ έχουν ενισχύσει σημαντικά τη θέση τους σε αντίθεση με το υπόλοιπο λιανεμπόριο.

Η αλυσίδα OLLA μετράει λίγα χρόνια ζωής, αφού μόλις το 2013 τροποποιήθηκε ο σκοπός της εταιρείας «Πέκου Αφές και Σία Ε.Ε.» και προστέθηκε στο καταστατικό της το λιανικό εμπόριο σούπερ μάρκετ. Ο ιδρυτής της επιχείρησης Δημήτριος Πέκος δραστηριοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη για πολλά χρόνια στο εμπόριο φωτιστικών ειδών (PEKOS Palace) και στη συνέχεια η επιχείρηση OLLA πέρασε στις κόρες του, με τον ίδιο να αποχωρεί οριστικά το 2016.

Τα έξι καταστήματα με το σήμα OLLA βρίσκονται στις περιοχές Καλαμαριά, Σταυρούπολη, Τούμπα και Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, καθώς και στα Ιωάννινα. Ο τζίρος των καταστημάτων OLLA σε ετήσια βάσει κυμαίνεται, σύμφωνα με ανακοίνωση της «Γαλαξίας», στα 13-15 εκατ. ευρώ και απασχολούν 90 εργαζομένους. Τα καταστήματα θα ενταχθούν σταδιακά στο δίκτυο της «Γαλαξίας», αρχίζοντας από την ερχόμενη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου με το κατάστημα που βρίσκεται στην Καλαμαριά.

Ο κ. Παναγιώτης Πουρσανίδης, διευθύνων σύμβουλος της ΠΕΝΤΕ Α.Ε., στην οποία ανήκει η αλυσίδα «Γαλαξίας», δήλωσε σχετικά: «Η ΠΕΝΤΕ Α.Ε. αναπτύσσεται με ιδιαίτερα υψηλούς ρυθμούς και αναζητεί ευκαιρίες στην περιφέρεια της Ελλάδας για εξαγορές και συνέργειες. Η επιδίωξή μας είναι να επενδύσουμε σε μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο των σούπερ μάρκετ, διαθέτοντας καλά δίκτυα πώλησης, είναι υγιής και διαθέτει ένα πιστό καταναλωτικό κοινό. Με την κίνηση αυτή όχι μόνο θα καταφέρουμε να διευρύνουμε το δίκτυό μας, αλλά παράλληλα θα ενισχύσουμε τη θέση μας στην ελληνική αγορά των σούπερ μάρκετ».

Το 2019 οι πωλήσεις της ΠΕΝΤΕ Α.Ε. ανήλθαν στα 450,131 εκατ. ευρώ, από 449,969 εκατ. ευρώ το 2018, και τα προ φόρων κέρδη της διαμορφώθηκαν σε 13,05 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή