Τρία εμπορικά πάρκα στη Λ. Κηφισού

Τρία εμπορικά πάρκα στη Λ. Κηφισού

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις νέες επενδύσεις ανάπτυξης εμπορικών πάρκων κατά μήκος του άξονα της Λ. Κηφισού και συγκεκριμένα στο νότιο τμήμα του από την Ακαδημία Πλάτωνος μέχρι το Νέο Φάληρο, αναμένεται να αναβαθμίσουν τον εμπορικό χαρακτήρα της ευρύτερης περιοχής και ταυτόχρονα να καλύψουν το σημερινό έλλειμμα χώρων οργανωμένου εμπορίου. Πρόκειται για έργα της τάξεως των 60 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων μάλιστα τα δύο πραγματοποιούνται από ξένους ομίλους ανάπτυξης ακινήτων, την αμερικανική Hines και την ολλανδική Ten Brinke.

Η τελευταία αναπτύσσει το «στοιχειωμένο» οικόπεδο της πρώην βιομηχανίας συσκευασιών ΒΙΣ, στη συμβολή της οδού Πειραιώς με τη Λ. Κηφισού στο Ν. Φάληρο. Στο ακίνητο κατασκευάζεται αυτή την περίοδο ένα εμπορικό πάρκο με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά, επιφάνειας ανωδομής της τάξεως των 13.000 τ.μ., ενώ θα περιλαμβάνονται και υπόγειοι χώροι στάθμευσης. Η επένδυση αναμένεται να ανέλθει σε 20 εκατ. ευρώ και προβλέπει τη δημιουργία 6.700 τ.μ. στο ισόγειο και 5.900 τ.μ. στον πρώτο όροφο, παράλληλα με 400 θέσεις στάθμευσης. Στόχος είναι η ολοκλήρωση των κατασκευαστικών εργασιών μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2021. Πάντως, δεν αποκλείεται τα εγκαίνια να πραγματοποιηθούν ακόμα και την άνοιξη του επόμενου έτους, ωστόσο αυτό θα εξαρτηθεί και από την πορεία της πανδημίας μέχρι τότε στην Αττική.

Η αξιοποίηση της έκτασης των 15 στρεμμάτων, η οποία παρέμενε ένας χώρος συγκέντρωσης μπάζων από τις αρχές του 2000, αποτελεί μια σημαντική επιτυχία για το ελληνικό υποκατάστημα της Ten Brinke. Το ακίνητο είχε αποκτηθεί πριν από δύο δεκαετίες από την ισραηλινών συμφερόντων Plaza Centers. Η εταιρεία εμπορικών κέντρων σχεδίαζε να επενδύσει συνολικά 50 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη ενός σύγχρονου εμπορικού κέντρου, συνολικής επιφάνειας 38.000 τ.μ. Εντέλει, έπειτα από αρκετά χρόνια άκαρπων προσπαθειών, η εταιρεία εγκατέλειψε τα σχέδιά της και προχώρησε σε αποεπένδυση συνολικά από τις χώρες που είχε επεκταθεί εκτός Ισραήλ. Τελικά η εταιρεία μεταβίβασε το οικόπεδο, αντί ποσού 1 εκατ. ευρώ, στην Ten Brinke και ενώ είχαν προηγηθεί διαδοχικές προσπάθειες για την πώλησή του σε διάφορους υποψήφιους επενδυτές, οι οποίες χρονολογούνταν από το 2016.

H έτερη επένδυση που οδεύει προς ολοκλήρωση τους επόμενους μήνες, αφορά το έργο της επέκτασης του υφιστάμενου εμπορικού κέντρου River West. Πρόκειται για επένδυση 20 εκατ. ευρώ, η οποία θα προσθέσει 25.000 τ.μ. δομημένης επιφάνειας σε παρακείμενο οικόπεδο, το οποίο μισθώνει η Noval Property ΑΕΕΑΠ, θυγατρική του ομίλου Βιοχάλκο, που είναι και ο ιδιοκτήτης και διαχειριστής του River West. Στόχος των νέων εμπορικών χώρων είναι να ενισχυθεί η απήχηση του εμπορικού κέντρου ως προορισμού για τους καταναλωτές, καθώς θα προστεθούν νέες αλυσίδες και ενδεχομένως και χρήσεις ψυχαγωγίας. Ηδη μάλιστα έχουν συναφθεί δύο προσύμφωνα για τη μίσθωση χώρων στο νέο ακίνητο από την αλυσίδα παιχνιδιών Μουστάκας και τα καταστήματα Dekathlon.

Αντίστοιχα, η Hines προχωράει τον σχεδιασμό της για την ανάπτυξη του οικοπέδου της πρώην κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη, στη συμβολή της Λ. Κηφισού με την οδό Ηρούς στην Αθήνα (Ακαδημία Πλάτωνος). Στο τέλος Ιουνίου εγκαινιάστηκε η πρώτη φάση του έργου, με τη λειτουργία του νέου καταστήματος της αλυσίδας Leroy Merlin στο ισόγειο, ενώ εκκρεμεί η ολοκλήρωση και του πρώτου ορόφου, που θα μισθωθεί από έτερο χρήστη. Η Leroy Merlin μισθώνει 12.000 τ.μ. Η Hines επέλεξε τη λύση του εμπορικού πάρκου ως προσφορότερη για την ανάπτυξη της έκτασης, σε σχέση με το εμπορικό κέντρο που δρομολογούσε ο πρώην ιδιοκτήτης του ακινήτου, ήτοι ο αμερικανικός επενδυτικός όμιλος Blackrock.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή