Στα 6 καλύτερα του κόσμου το Οινοποιείο Μπουτάρη

Στα 6 καλύτερα του κόσμου το Οινοποιείο Μπουτάρη

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ελληνικό οινοποιείο, αλλά και σύσσωμο το ελληνικό κρασί, έχουν πολλούς λόγους να γιορτάσουν (ξανά) μοναδικές διακρίσεις.

Στην κορυφαία εξάδα των παγκόσμιων Οινοποιίων συνεχίζει να βρίσκεται η Οινοποιία Μπουτάρη, προβάλλοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο το ελληνικό κρασί παγκοσμίως. Το αμερικάνικο περιοδικό “Wine & Spirits” πρόσφατα απένειμε στην ιστορική οινοποιία τον τίτλο «Οινοποιείο της Χρονιάς» για το 2020, έναν τίτλο που της έχει απονεμηθεί 19 συνολικά φορές τα τελευταία 33 χρόνια, ενώ παράλληλα έχει αποδοθεί σε τεράστιους οίκους κρασιού.

 

Μερικά ονόματα, που αναγνωρίζουν όσοι ασχολούνται με το κρασί και, αποτελούν την χρυσή εξάδα μαζί με την ελληνική οινοποιεία είναι της θρυλικής οικογένειας Antinori στην Ιταλία, το εκλεκτά Ridge της Καλιφόρνιας, το Chateau Ste. Michelle της Αμερικής, το Concha y Toro που αποτελεί ένα από τα δέκα μεγαλύτερα παγκοσμίως, όπως και τα υπέροχα κρασιά Penfolds της Αυστραλίας.

 

Στα 6 καλύτερα του κόσμου το Οινοποιείο Μπουτάρη-1

 

Ένα ιστορικό οινοποιείο όπως αυτό της οικογένειας Μπουτάρη, που μετρά ήδη πάνω από 140 χρόνια λειτουργίας, δεν χρειάζεται να αποδείξει πολλά για την διαχρονικότητα των κρασιών της. Οι 550 διακρίσεις της σε διεθνείς και εγχώριους διαγωνισμούς έχουν εδώ και χρόνια καθορίσει το ανάστημά της ενώ η μακροχρόνια αναγνώριση του brand name Boutari τόσο στο εξωτερικό όσο και στην εγχώρια αγορά έχει καθιερώσει τις ετικέτες της σε γιορτινές περιστάσεις όσο και σε καθημερινά τραπέζια.

Τρία κρασιά Μπουτάρη ξεχώρισαν στην τυφλή γευστική δοκιμή που πραγματοποίησαν δημοσιογράφοι και κριτικοί του περιοδικού, τα οποία προμηθεύτηκαν από την αγορά των ΗΠΑ, μια παράμετρος σημαντική για την αξιοπιστία του αποτελέσματος. Συγκεκριμένα οι τρεις ετικέτες που δοκιμάστηκαν και ξεχώρισαν συγκεντρώνοντας πολύ υψηλές βαθμολογίες είναι οι: Grande Reserve Naoussa Boutari 2013 με 94 βαθμούς, Επετειακή Νάουσσα Μπουτάρη 2017 με 92 βαθμούς και Σαντορίνη Μπουτάρη 2019 με 90 βαθμούς.

Στα 6 καλύτερα του κόσμου το Οινοποιείο Μπουτάρη-2

Την ώρα που το ελληνικό κρασί στρέφεται στην εξωστρέφεια, αυτός ο τίτλος δίνει θετικό πρόσημο σε όλα τα ελληνικά οινοποιεία, καθώς κάνει το ελληνικό τερουάρ διάσημο, την αξιοσύνη των εγχώριων παραγωγών ισχυρότερη και τις γηγενείς ποικιλίες μας πολυτιμότερες. Είναι ένας τίτλος που μοιράζεται, μια αξίωση για όλους τους επαγγελματίες του κλάδου που με συνέπεια και παρά τις μεγάλες δυσκολίες, συνεχίζουν να ξεχωρίζουν. Ας το θυμηθούμε την επόμενη φορά που θα ανοίξουμε το διαχρονικό Grande Reserve Νάουσσα Μπουτάρη ή το νέο Μοσχοφίλερο Cuvee Speciale από το οινοποιείο της Μαντινείας, αλλά και κάθε φιάλη Έλληνα παραγωγού που αγωνίζεται για την φήμη του δικού μας κρασιού.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή