Πάνω από τα 15.000 δολάρια η αξία του Bitcoin

Πάνω από τα 15.000 δολάρια η αξία του Bitcoin

Πάνω από το ψυχολογικό όριο των 15.000 δολαρίων εκτινάσσεται η αξία του Bitcoin, καταγράφοντας το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2018. 

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάνω από το ψυχολογικό όριο των 15.000 δολαρίων εκτινάσσεται η αξία του Bitcoin, καταγράφοντας το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2018. 

Η ισχυρή άνοδος οφείλεται, σύμφωνα με τους αναλυτές, στην αβεβαιότητα για το εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ, η οποία στέλνει αρκετούς επενδυτές σε εναλλακτικούς επενδυτικούς προορισμούς, με στόχο τη διαφοροποίηση του ρίσκου. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο σήμερα, τα κέρδη του Bitcoin διαμορφώθηκαν σχεδόν στο 9%, με την τιμή του ενισχύεται στα 15.233 δολάρια. Μάλιστα, από την αρχή του έτους, εμφανίζει σωρευτική άνοδο της τάξης του 100%.

Η αδιάκοπη ενίσχυση του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος, ωστόσο, δεν συνδέεται με τις αμερικανικές εκλογές, αλλά με την πρωτοφανή δημοσιονομική και νομισματική τόνωση κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Άλλωστε, ο κλάδος των κρυπτονομισμάτων φαντάζει πολύ πιο επικερδής για ορισμένους επενδυτές, ιδίως σε σχέση με την αγορά των παραδοσιακών νομισμάτων, η οποία παραμένει σχεδόν αμετάβλητη.

«Η εκτίναξη του Bitcoin οφείλεται εν μέρει στον φόβο ότι η αύξηση της δημοσιονομικής τόνωσης θα συνεπάγεται την απαξίωση των νομισμάτων παγκοσμίως» σχολιάζει ο Σίμον Πίτερς, αναλυτής της επενδυτικής πλατφόρμας eToro. «Ως εκ τούτου, όταν οι κεντρικές τράπεζες ανακοίνωσαν την εκτεταμένη διοχέτευση χρημάτων στις οικονομίες, αρκετοί εξέλαβαν τη συγκεκριμένη εξέλιξη ως σήμα αγοράς του Bitcoin».

Μάλιστα, εφόσον νικητής των αμερικανικών εκλογών αναδειχθεί ο Τζο Μπάιντεν, θεωρείται βέβαιο ότι θα διεκδικήσει έναν δεύτερο γύρο δημοσιονομικής τόνωσης, προκειμένου να στηρίξει την ανάκαμψη της οικονομίας, κάτι το οποίο θα στρέψει εκ νέου τους επενδυτές στην αγορά των κρυπτονομισμάτων. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή