ΗΠΑ: Στο 6,9% η ανεργία τον Οκτώβριο – Μικρή μείωση στις νέες θέσεις εργασίας

ΗΠΑ: Στο 6,9% η ανεργία τον Οκτώβριο – Μικρή μείωση στις νέες θέσεις εργασίας

Περαιτέρω υποχώρηση της ανεργίας και αύξηση της απασχόλησης κατέγραψαν οι ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου, παρά τη νέα εκτίνηξη των κρουσμάτων κορωνοϊού, η οποία παρατηρείται τους τελευταίους μήνες.

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περαιτέρω κάμψη της ανεργίας και αύξηση της απασχόλησης κατέγραψαν οι ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου, παρά τη νέα εκτίνηξη των κρουσμάτων κορωνοϊού, η οποία παρατηρείται τους τελευταίους μήνες.

Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης ανεργίας υποχώρησε στο 6,9% από 7,9% τον Σεπτέμβριο, παρότι οι αναλυτές του Dow Jones ανέμεναν μικρή πτώση στο 7,7%. Παράλληλα, το ποοσοστό του εργατικού δυναμικού αυξήθηκε κατά 0,3% και διαμορφώθηκε στο 61,7%.

Από την πλευρά τους, οι νέες θέσεις εργασίας εμφάνισαν μικρή επιβράδυνση, καθώς από 672.000 τον Σεπτέμβριο καθορίστηκαν σε 638.000 τον Οκτώβριο. Και πάλι, όμως, η συγκεκριμένη επίδοση ήταν καλύτερη των εκτιμήσεων (530.000). 

Βελτίωση δε, καταγράφηκε και στα ποιοτικά στοιχεία της απασχόλησης, καθώς το μερίδιο της ημιαπασχόλησης μειώθηκε από 12,8% τον Σεπτέμβριο σε 12,1% τον Οκτώβριο.

Πλέον, οι νέες θέσεις εργασίας, από τον περασμένο Μάιο, αριθμούν σε περίπου 12 εκατομμύρια, ενώ την περίοδο Μαρτίου – Απριλίου χάθηκαν σχεδόν 22 εκατομμύρια. Ως εκ τούτου, απαιτούνται ακόμη 10 εκατομμύρια νέες θέσεις, προκειμένου να υπάρξει πλήρης αποκατάσταση της αγοράς εργασίας.

Όσον αφορά τον Οκτώβριο, οι περισσότερες νέες θέσεις αφορούσαν κλάδους, οι οποίοι χτυπήθηκαν με σφοδρότητα από τον κορωνοϊό, όπως της διασκέδασης και των ξενοδοχείων (+271.000). Την ίδια ώρα, ο κλάδος της εστίασης είδε αύξηση κατά 192.000 θέσεων.

Ωστόσο, κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς θα γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς οι ΗΠΑ εξακολουθούν να ανακοινώνουν δεκάδες χιλιάδες νέα κρούσματα κάθε ημέρα, γεγονός το οποίο υπονομεύει τις προοπτικές της οικονομικής ανάκαμψης. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή