Aegean: Τι ισχύει για τα δρομολόγια εσωτερικού και εξωτερικού

Aegean: Τι ισχύει για τα δρομολόγια εσωτερικού και εξωτερικού

Αναλυτικές οδηγίες εξέδωσε η Aegean εν όψει της εφαρμογής των νέων οριζόντιων περιοριστικών μέτρων, τα οποία θα τεθούν σε εφαρμογή από το πρωί του Σαββάτου σ’ όλη την Ελλάδα.

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναλυτικές οδηγίες εξέδωσε η Aegean εν όψει της εφαρμογής των νέων οριζόντιων περιοριστικών μέτρων, τα οποία θα τεθούν σε εφαρμογή από το πρωί του Σαββάτου σ’ όλη την Ελλάδα.

Ειδικότερα:

  • Δεν θα υπάρξουν ακυρώσεις ή μεταβολές των δημοσιευμένων δρομολογίων τόσο για το δίκτυο εσωτερικού όσο και για το δίκτυο εξωτερικού το Σάββατο 7/11, την Κυριακή 8/11, αλλά και τη Δευτέρα 9/11.
  • Οι επιβάτες θα μπορούν να αλλάξουν τα εισιτήρια με ημερομηνία ταξιδιού καθ’ όλη τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων, και συγκεκριμένα από 7/11 έως και 30/11, σε άλλη ημερομηνία εντός ή εκτός αυτού του διαστήματος, χωρίς rebooking fee.
  • Για το διάστημα από 10/11 έως και 30/11, κατά το οποίο τα περιοριστικά μέτρα θα εξακολουθούν να βρίσκονται σε ισχύ, η εταιρεία θα προχωρήσει αντιστοίχως σε κατάλληλες προσαρμογές του προγράμματός της.

Τι θα ισχύσει για τα ταξίδια εσωτερικού

Σύμφωνα τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών, επιτρέπεται η μετάβαση εκτός νομού και με χρήση πτήσης εσωτερικού, μόνο για επαγγελματικά ταξίδια, επιστροφή στην μόνιμη κατοικία ή για λόγους υγείας, ενώ οι επιβάτες θα πρέπει να διαθέτουν τη σχετική βεβαίωση που θα περιγράφει τον λόγο της μετακίνησής τους. 

Από τις 10 Νοεμβρίου, η Aegean θα διατηρεί τη διασύνδεση με όλους τους προορισμούς εσωτερικού, ωστόσο με προσαρμοσμένες συχνότητες, οι οποίες θα υπαγορεύονται από τις νέες συνθήκες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 9 Νοεμβρίου, επανεντάσσονται στο δίκτυο εσωτερικού και οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, οι οποίες είχαν ανασταλεί λόγω των τοπικών περιοριστικών μέτρων από τις 2 Νοεμβρίου. 

Τι θα ισχύσει για τα ταξίδια εξωτερικού

Από τις 9 Νοεμβρίου, όλοι οι εισερχόμενοι στην χώρα επιβάτες, πρέπει 48 ώρες πριν την πτήση τους να διαθέτουν αρνητικό PCR Covid-19 τεστ. Παράλληλα, τόσο οι εισερχόμενοι όσο και οι εξερχόμενοι επιβάτες πρέπει να έχουν συμπληρώσει το PLF έντυπο (Passenger Locator Form) 24 ώρες τουλάχιστον πριν την πτήση.

Διατηρείται ο στόλος

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα και αντίθετα με το πρώτο lockdown της περιόδου Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου, η εταιρεία διαβεβαίωσε ότι θα διατηρήσει το σύνολο του δικτύου εσωτερικού και εξωτερικού, με προσαρμοσμένες συχνότητες. Από την επόμενη εβδομάδα δε, αποκαθίστανται και τα δρομολόγια από Θεσσαλονίκη προς Γερμανία και Κύπρο.

«Η AEGEAN θα συνεχίσει όσο μπορεί να υποστηρίζει τη διασυνδεσιμότητα της χώρας, της περιφέρειας και των νησιών μας. Προτεραιότητά μας παραμένει φυσικά η προστασία και η υγεία των επιβατών και των πληρωμάτων μας. Σήμερα, διαθέτουμε συσσωρευμένη εμπειρία από τη διαχείριση της προηγούμενης περιόδου, αλλά και περισσότερα εργαλεία από ό,τι στο πρώτο lockdown, τόσο σε διαδικασίες πριν την πτήση, όπως τα PCR tests για εισερχόμενους επισκέπτες από το εξωτερικό, όσο και σε διαδικασίες που έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές εν πτήσει. Η συγκυρία είναι εξαιρετικά δύσκολη, αλλά θα κάνουμε και πάλι ό,τι είναι δυνατό για να προσφέρουμε στους επιβάτες μας την καλύτερη εξυπηρέτηση» σημείωσε, από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean, Δημήτρης Γερογιάννης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή