Ξεκίνησε σήμερα το Διεθνές Συνέδριο “Circle the Med”

Ξεκίνησε σήμερα το Διεθνές Συνέδριο “Circle the Med”

1' 24" χρόνος ανάγνωσης

Ξεκίνησε σήμερα τις εργασίες του το Διεθνές Συνέδριο “Circle the Med-The Mediterranean Online Forum 2020”, το οποίο διοργανώνουν ψηφιακά το υπουργείο Εσωτερικών και το Διεθνές Ινστιτούτο Circular Clima του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO), με την υποστήριξη της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος (DGENV), της Γενικής Διεύθυνσης Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας (DG MARE) και της Γενικής Διεύθυνσης Κινητικότητας και Μεταφορών (DG MOVE) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στο “Circle the Med – The Mediterranean Online Forum 2020”, του οποίου οι εργασίες θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, θα μετάσχουν κορυφαίες προσωπικότητες των κεντρικών διοικήσεων των κρατών μελών, της αυτοδιοίκησης, της επιστημονικής κοινότητας και του επιχειρείν, καθώς και εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών από 36 χώρες της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας.

Στη διάρκεια των εργασιών του διαδικτυακού συνεδρίου θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές για την προώθηση της κυκλικής οικονομίας ως «νέου αναπτυξιακού μοντέλου», με στόχο την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και της προστασίας του περιβάλλοντος με νέα επιχειρηματικά μοντέλα «κυκλικής οικονομίας», τα οποία θα μειώσουν το κλιματικό και περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα.

Έμφαση επίσης θα δοθεί στην πολιτική γειτονίας “Neighbourhood Policy (ENP)” της ΕΕ, την ανάδειξη της Πράσινης Συμφωνίας (Green Deal) και των Στόχων βιώσιμης ανάπτυξης (SDG’S) των Η.Ε., καθώς και στη συμβολή του Interreg στην προώθηση της Κυκλικής Οικονομίας.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία η οποία, καλύπτοντας έξι μείζονος σημασίας πεδία (Green Growth, Blue Economy, Cultural Heritage, Renewable Energy, Sustainable Tourism, Smart Cities) επιχειρεί να οδηγήσει εκ νέου την – ιδιαίτερα ταραγμένη σήμερα – περιοχή της Μεσογείου σε δρόμους ειρήνης και ευημερίας αλλά και σε σημαντικά οικονομικά αποτελέσματα.

Το συνέδριο θα μεταδίδεται σε live streaming τόσο από την ιστοσελίδα https://circlethemed.com/ όσο και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Forum.

Facebook: https://www.facebook.com/circlethemed

Linked In: https://www.linkedin.com/company/circlethemed

Instagram: https://www.instagram.com/circlethemed

Vimeo: https://vimeo.com/circlethemed