Συμμαχία μεταξύ Sunlight, Crown και Seagull

Συμμαχία μεταξύ Sunlight, Crown και Seagull

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε στρατηγική συνεργασία, που είναι απολύτως προσαρμοσμένη στη μετάβαση στην πράσινη οικονομία, προχώρησαν η εταιρεία παραγωγής μπαταριών και αποθήκευσης ενέργειας Sunlight, μέλος του ομίλου Olympia, η αμερικανική κατασκευάστρια ανυψωτικών μηχανημάτων Crown και η διεθνής εταιρεία παροχής υπηρεσιών διαμεταφοράς και logistics Seagull. Ο συνασπισμός των τριών εταιρειών έχει στόχο την παροχή μιας ολοκληρωμένης λύσης μπαταριών λιθίου που θα καλύπτει ενεργειακά τις ανάγκες των νέων αποθηκευτικών κέντρων διανομής της Seagull σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Οπως ανακοινώθηκε χθες, η σειρά μπαταριών λιθίου της Sunlight διαθέτει το συγκριτικό πλεονέκτημα. Κι αυτό, διότι συνδυάζει τις υψηλές επιδόσεις σε απαιτητικές εφαρμογές, τα 17 επίπεδα ασφάλειας, τη μεγάλη διάρκεια ζωής και αποθηκευτική χωρητικότητα ενέργειας, καθώς και το χαμηλό κόστος χρήσης, με τις καινοτόμους εφαρμογές της τεχνολογίας Industry 4.0. που αφορούν τη χρήση τεχνολογιών Διαδικτύου των Πραγμάτων (Internet of Things) στη βιομηχανία.

Σε τι ακριβώς, όμως, συνίσταται η στρατηγική συνεργασία των τριών εταιρειών; Η Seagull υλοποίησε επένδυση 2,5 εκατ. ευρώ με αντικείμενο την επταετή μίσθωση 60 νέων ανυψωτικών μηχανημάτων υψηλής ποιότητας από την αμερικανική Crown, τα οποία φέρουν μπαταρίες λιθίου Sunlight τελευταίας τεχνολογίας.

Η ασφάλεια και η ανθεκτικότητα των μηχανημάτων Crown, σε συνδυασμό με την «καθαρή» ενέργεια των μπαταριών λιθίου της Sunlight, «συνιστούν μεγάλο πλεονέκτημα για την αύξηση της παραγωγικότητας και τη μείωση του κόστους ενέργειας, με τρόπο οικονομικό και αποδοτικό για τη Seagull και τους πελάτες της», όπως ανακοίνωσε, χθες, η εταιρεία του ομίλου Olympia.

Η συγκεκριμένη επένδυση αποτελεί μέρος μιας σειράς κινήσεων εκ μέρους της Seagull, με στόχο τη θετική ενίσχυση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος πρασινίζοντας εξ ολοκλήρου τον εξοπλισμό των αποθηκών της.

Με άλλα λόγια, η ολοκληρωμένη λύση μπαταριών λιθίου της Sunlight καλύπτει ενεργειακά ανάγκες των αποθηκευτικών κέντρων διανομής της Seagull τα οποία θα είναι εξοπλισμένα με ανυψωτικά μηχανήματα της Crown. Για πρώτη φορά, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Sunlight, τρεις μεγάλες εταιρείες με διεθνή δραστηριότητα προχωρούν σε στρατηγική συνεργασία, η οποία τοποθετεί την Ελλάδα στο επίκεντρο των διεθνών εξελίξεων στον μετασχηματισμό του τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας και αποδεικνύει «την αξία των πράσινων επενδύσεων σε ένα κλάδο με πρωτεύουσα σημασία, εν μέσω της κρίσης που έφερε η πανδημία της COVID-19».

Η Crown ιδρύθηκε το 1945 στο Οχάιο, εισήλθε το 1960 στον τομέα του χειρισμού μηχανημάτων, ανήκει σήμερα στην πεντάδα των μεγαλύτερων, παγκοσμίως, εταιρειών κατασκευής ανυψωτικών μηχανημάτων και δραστηριοποιείται σε 84 χώρες. To 2019 εμφάνισε κύκλο εργασιών 3,72 δισ. δολαρίων, με τον όμιλο Crown να απασχολεί περισσότερους από 16.000 εργαζομένους παγκοσμίως.

Ο όμιλος Seagull, με επικεφαλής τον Διονύση Γ. Στεριώτη, ιδρύθηκε το 2006, εδρεύει στη Ζυρίχη, διαθέτει διοικητικά γραφεία στον Πειραιά και υποκαταστήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηνωμένο Βασίλειο, Κίνα, Ν. Αφρική, Κένυα, Βουλγαρία και Κύπρο. Δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών μεταφορών, αποθήκευσης και διακίνησης εμπορευμάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή