Χ. Θεοχάρης: Χρονιά έναρξης της τουριστικής ανάκαμψης το 2021

Χ. Θεοχάρης: Χρονιά έναρξης της τουριστικής ανάκαμψης το 2021

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Kομβικό έτος για την ελληνική τουριστική βιομηχανία χαρακτήρισε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης το 2021, τονίζοντας πως στόχος είναι η επόμενη χρονιά να αποτελέσει «έτος ανάκαμψης, γεφυρώνοντας εν μέρει την απόσταση με το 2019».

Αναπτύσσοντας την στρατηγική του υπουργείου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της  World Travel Market (WTM), η οποία φέτος πραγματοποιείται διαδικτυακά, ο κ. Θεοχάρης επισήμανε πως «είναι σημαντικό το 2021 να προσφέρουμε στους ταξιδιώτες μια ‘worry-free’ εμπειρία τουρισμού στη χώρα μας, μέσα από την εμπιστοσύνη που χτίζουν τα εργαλεία που έχουμε αναπτύξει ως προορισμός: τα πρωτόκολλα εισόδου, οι έλεγχοι, η άμεση ενημέρωση του ταξιδιώτη».

«Θεωρούμε το 2021 χρονιά έναρξης της τουριστικής ανάκαμψης. Γι’ αυτό και η συνεργασία με τις αεροπορικές εταιρείες θα διευρυνθεί, ώστε να υποστηριχθούν δυναμικά, όπως και οι tour operators. Επίσης, πέρα από την ενίσχυση του θαλάσσιου τουρισμού, δουλεύουμε στοχευμένα για την ανάδειξη θεματικών και άλλων εναλλακτικών μορφών. Η ελληνική γαστρονομία, ο καταδυτικός τουρισμός, ο τουρισμός υγείας και ευεξίας, ο ορεινός και ο αναρριχητικός τουρισμός κ.ά. διακρίνονται για τις πολύ σημαντικές προοπτικές ανάπτυξής τους στην Ελλάδα» είπε.

Αναφερόμενος στην ιστορική επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, τόνισε ότι «το 2021 είναι μια χρονιά-σταθμός για τους Έλληνες που με μια σειρά δράσεων θα ξανασυστηθούμε στην παγκόσμια κοινότητα».

Επισήμανε ακόμη στην επιτυχία των ελέγχων των εισερχόμενων ταξιδιωτών με το σύστημα «EVA», το οποίο – όπως παρατήρησε – βελτίωσε την αποτελεσματικότητα των ελέγχων μέχρι και τέσσερις φορές. «Με την υγεία σε απόλυτη προτεραιότητα, έστω και υπό τις ιδιαίτερες συνθήκες που επέβαλε ο κορωνοϊός, η Ελλάδα έκανε βήματα προς έναν από τους στρατηγικούς μας στόχους, που είναι η επέκταση της τουριστικής περιόδου. Με ορίζοντα το 2022 εργαζόμαστε μεθοδικά, με όραμα την ετήσια τουριστική σεζόν, με απευθείας διεθνείς αφίξεις» πρόσθεσε.

Ο κ. Θεοχάρης και υπό την ιδιότητα του Προέδρου της Περιφερειακής Επιτροπής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, παρουσίασε τις πολιτικές πρωτοβουλίες τις οποίες έχει αναλάβει η Ελλάδα το τελευταίο διάστημα. Αυτές συνοψίζονται σε πέντε προτάσεις για ένα βιώσιμο και ανθεκτικό τουριστικό τομέα στην εποχή της πανδημίας:

1) Επενδύσεις για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

2) Κοινή Στρατηγική Μετακινήσεων. Οι γενικοί και οριζόντιοι περιορισμοί στην ελεύθερη κυκλοφορία μεταξύ χωρών με παρόμοιο επιδημιολογικό προφίλ θα πρέπει να αντικατασταθούν από πιο στοχευμένα μέτρα.

3) Τόνωση της ζήτησης, με κίνητρα που θα κάνουν τους πολίτες να αρχίσουν ξανά να ταξιδεύουν.

4) Υποστήριξη της Τουριστικής Βιομηχανίας με ανάπτυξη ολοκληρωμένων στρατηγικών ανάκαμψης για τομείς που πλήττονται από την κρίση.

5) Συντονισμός όλων των δράσεων με μία ενιαία Στρατηγική Αναπροσαρμογής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή