Πώς υποδέχθηκαν την εκλογή Μπάιντεν ισχυροί επιχειρηματίες

Πώς υποδέχθηκαν την εκλογή Μπάιντεν ισχυροί επιχειρηματίες

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ευφορία που επικράτησε μετά την εκλογή Μπάιντεν διαπνέει τον επιχειρηματικό κόσμο των ΗΠΑ στο σύνολό του. Τα σχόλια των επιχειρηματιών και των υψηλόβαθμων στελεχών επιχειρήσεων είναι ενδεικτικά:

ΤΖΕΪΜΙ ΝΤΙΜΟΝ
Διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase

«Είναι καιρός για ενότητα, πρέπει να σεβαστούμε το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών και να διευκολύνουμε μια ομαλή μετάβαση στη νέα ηγεσία». Ο επικεφαλής της μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας από πλευράς ενεργητικού προσέθεσε πως οι ΗΠΑ είναι «ισχυρότερη χώρα όταν συμπεριφερόμαστε με αξιοπρέπεια, έχουμε κοινή δέσμευση στους ίδιους στόχους και είμαστε ενωμένοι για να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις, όποιες και αν είναι οι πολιτικές πεποιθήσεις μας, ας ενωθούμε να ενισχύσουμε αυτήν την εξαιρετική χώρα».

ΤΖΕΦ ΜΠΕΖΟΣ
Ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Amazon

Σε μήνυμά του στο Instagram, ο Τζεφ Μπέζος τόνισε πως «ενότητα, κατανόηση και σεμνότητα δεν είναι τα χαρακτηριστικά της εποχής που έληξε», προσθέτοντας: «Συγχαρητήρια, πρόεδρε Μπάιντεν και αντιπρόεδρε Κάμαλα Χάρις, με τον αριθμό ρεκόρ της συμμετοχής τους, οι Αμερικανοί απέδειξαν ότι η δημοκρατία μας είναι ισχυρή».

ΜΠΙΛ ΓΚΕΪΤΣ
Ιδρυτής της Microsoft

«Συγχαρητήρια στον πρόεδρο Μπάιντεν και στην αντιπρόεδρο Χάρις» έστειλε ο ιδρυτής της Microsoft και πολλές φορές επέκρινε τον Τραμπ για την παντελή έλλειψη πολιτικής στο θέμα της πανδημίας. Συνέχισε με τις ευχαριστίες του προς τους αξιωματούχους, αλλά και όσους οργάνωσαν την προεκλογική εκστρατεία, επειδή «εργάστηκαν άοκνα για να διασφαλίσουν πως ένας αριθμός ρεκόρ Αμερικανών θα ρίξει την ψήφο του, η οποία θα μετρηθεί στη διάρκεια αυτής της δοκιμασίας για τη χώρα».

ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ
Ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Tesla

Σε ένα κάπως παράξενο κρυπτογραφημένο μήνυμα, ο Ελον Μασκ έγραψε πως «ούτε άκρα αριστερά ούτε δεξιά», ενώ προσέθεσε πως «χρειάζεται ένας νέος Μπάνερ» με μια αναφορά σε έναν ήρωα διηγημάτων επιστημονικής φαντασίας.

ΑΑΡΟΝ ΛΕΒΙ
Ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Box

«Καταπληκτικά νέα για την ανταγωνιστικότητα της αμερικανικής  βιομηχανίας», τόνισε ο Ααρον Λεβί σε μήνυμά του μέσω Τwitter. Και διευκρίνισε πως «δεν υπάρχει τίποτε μαγικό που θα μπορούσε να κάνει ο Μπάιντεν, αυτό είναι το θέμα. Οι επιχειρήσεις χρειάζονται σταθερότητα, διεθνείς εμπορικές συναλλαγές που δεν διαταράσσονται από παράλογες συμπεριφορές, ταλέντα από όλα τα μέρη του κόσμου, μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και εύρυθμη λειτουργία, που δεν θα αποσπάται διαρκώς.

ΤΣΑΚ ΡΟΜΠΙΝΣ
Διευθύνων σύμβουλος της Cisco Systems

«Εμείς στη Cisco συμμεριζόμαστε την άποψή σας ότι πρέπει να οικοδομήσουμε ένα μέλλον που θα ωφελεί όλους», τόνισε απευθυνόμενος στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο. Και προσέθεσε πως η εταιρεία του «αδημονεί να συνεργαστεί μαζί σας για να ενισχύσουμε την οικονομία, να ανακάμψουμε από την πανδημία και να επανενώσουμε τη χώρα μας».
  
ΣΤΙΒ ΚΑΪΣ
Ιδρυτής της AOL

«Γνωρίζω τον Τζο Μπάιντεν τρεις δεκαετίες», τόνισε ο ιδρυτής της AOL και χαρακτήρισε τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο «καλό άνθρωπο και σπουδαίο Αμερικανό, που έχει την εμπειρία αλλά και τον χαρακτήρα να μας ενώσει». Προσέθεσε ακόμη ότι ο Τζο Μπάιντεν «μπορεί να δώσει ελπίδα και ευκαιρία σε ανθρώπους και περιοχές που επλήγησαν και έχουν μείνει πίσω. Χαίρομαι που θα είναι ο επόμενος πρόεδρός μας».

ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΙΝΤΣΧΟΥΚ
Διευθύνων σύμβουλος της Snap-on

Ο Πίντσχουκ, ο οποίος είχε υποδεχθεί τον Ντόναλντ Τραμπ σε μια μονάδα παραγωγής το 2017, δήλωσε τώρα στη Wall Street Journal, «αν ο πρόεδρος Μπάιντεν μπορεί να μας βγάλει από το πρόβλημα της πανδημίας και να μας ξαναστήσει στα πόδια μας, αυτό θα είναι σημαντική κατάκτηση για το σύνολο της κυβέρνησής του». Και συμπλήρωσε ότι «όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή