Το εμβόλιο δίνει «φτερά» και στην κρουαζιέρα – Άλμα 30% στις κρατήσεις

Το εμβόλιο δίνει «φτερά» και στην κρουαζιέρα – Άλμα 30% στις κρατήσεις

Συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία του κλάδου

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αισιόδοξη είδηση για το εμβόλιο των Pfizer – BioNTech προκάλεσε ενθουσιασμό σ’ όλο τον πλανήτη, καθώς αναπτέρωσε τις ελπίδες για επιστροφή στην ομαλότητα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ένα ξέφρενο ράλι για τις εταιρείες, οι οποίες επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία, όπως για παράδειγμα οι ταξιδιωτικές, οι αεροπορικές, οι τράπεζες κ.α.

Έτσι, μοιραία, οι πρώτες θετικές επιπτώσεις από το προωθούμενο εμβόλιο διαπιστώνονται και στον τομέα της κρουαζιέρας, ο οποίος κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών διήλθε μιας εξαιρετικά αντίξοης περιόδου.

Μόνο τη Δευτέρα, όπως προκύπτει από τα διαθέσιμα στοιχεία, οι μεγάλες «παίχτες» του κλάδου παρουσίασαν αύξηση στις κρατήσεις κατά σχεδόν 30%. 
«Οι κρατήσεις τις τελευταίες 24 ώρες ήταν πολύ καλές -καλύτερες από αυτές πριν από τέσσερις ή πέντε Δευτέρες» επιβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Norwegian Cruise Line, Φρανκ Ντελ Ρίο, ο οποίος χαρακτήρισε τις χθεσινές εξελίξεις ως «σημαντικό ορόσημο».

Μέχρι και τον Οκτώβριο, οι περισσότερες χώρες είχαν εκδώσει ολικό απαγορευτικό για την πλεύση κρουαζιεροπλοίων, κάτι το οποίο έχει στοιχίσει πολλά εκατομμύρια δολάρια. Από 1η Νοεμβρίου, ωστόσο, ολοένα και περισσότερες χώρες -συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ- έχουν άρει την καθολική απαγόρευση και επιτρέπουν την κατά συνθήκες λειτουργία του κλάδου, υπό αυστηρές προϋποθέσεις.

«Προχωράμε, αν και δεν περιμένουμε μια ευθεία γραμμή ανάκαμψης» σημείωσε ο Ντελ Ρίο, εκφράζοντας μια συγκρατημένη αισιοδοξία για το μέλλον της κρουαζιέρας. 

Με πληροφορίες από CNBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή