Δάνεια 1,8 δισ. ευρώ είχε ρυθμίσει η doValue έως τα τέλη Οκτωβρίου

Δάνεια 1,8 δισ. ευρώ είχε ρυθμίσει η doValue έως τα τέλη Οκτωβρίου

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάνω από 43.000 δάνεια ύψους 1,8 δισ. ευρώ έχει ρυθμίσει από την αρχή της πανδημίας έως και τα τέλη Οκτωβρίου η doValue Greece, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης των ελληνικών νοικοκυριών και των επιχειρήσεων που πλήττονται από την οικονομική κρίση.

Οπως ανακοίνωσε η εταιρεία, από τις ρυθμίσεις αυτές, το 1,6 δισ. ευρώ, δηλαδή το 88%, αφορά δάνεια φυσικών προσώπων και νοικοκυριών, ενώ στα 200 εκατ. ευρώ (ποσοστό 12%) ανέρχονται οι ρυθμίσεις δανείων για λογαριασμό μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Στα μέτρα διευκόλυνσης που έλαβε η εταιρεία για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που πλήττονται από την COVID-19 περιλαμβάνονται επίσης και τα προγράμματα αναστολής της καταβολής δόσεων, στα οποία εντάχθηκαν 86.000 δάνεια.

Επιπλέον, 50.000 δανειολήπτες με περισσότερα από 52.000 δάνεια εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Γέφυρα» του ελληνικού Δημοσίου ώστε να επωφεληθούν από τη δυνατότητα επιδότησης των δόσεων των δανείων τους, εφόσον επρόκειτο για χρηματοδοτήσεις με προσημείωση την κύρια κατοικία τους. Η doValue Greece αποτελεί τον μεγαλύτερο διαχειριστή δανείων και ακινήτων στην ελληνική αγορά, με υπό διαχείριση χαρτοφυλάκιο ύψους 30 δισ. ευρώ, και απασχολεί στην Ελλάδα προσωπικό 1.000 εργαζομένων.

Οπως ανακοίνωσε η εταιρεία, στο πλαίσιο των μέτρων για την προστασία και την ασφάλεια των υπαλλήλων της, εφαρμόζει υψηλό –πέραν του επιβαλλομένου από την πολιτεία– ποσοστό τηλεργασίας στους χώρους εργασίας, όπου αυτό είναι εφικτό. Η εταιρεία έχει υιοθετήσει και εφαρμόζει αυστηρά όλα τα μέτρα και τα πρωτόκολλα προστασίας και περιορισμού της μετάδοσης του ιού, όπως αποστάσεις, δωρεάν διανομή μασκών και αντισηπτικών, απολυμάνσεις, εγκατάσταση ειδικών φίλτρων σε ασανσέρ, τοποθέτηση θερμοκαμερών για θερμομέτρηση προ της εισόδου στους χώρους εργασίας, απαγόρευση φυσικών συναντήσεων κ.λπ. Επιπλέον, με πρωτοβουλία της εταιρείας, διενεργείται εθελοντικός εμβολιασμός κατά της γρίπης για όσους εργαζομένους ενδιαφέρονται και δικαιούνται με βάση τη σχετική οδηγία της πολιτείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή